- Vi håper i det lengste, men håpet svinner

Einar Gustafsson (49) venter på avklaring om broren Helge (44).

SAVNET OVER ATLANTEREN: Helge Gustafsson (44), som er oppvokst på Askøy, er blant de 228 som er savnet etter Air France-ulykken. Foto: FMC TECHNOLOGIES (GUSTAFSSON) OG REUTERS/SCANPIX (AIRBUS 330-200-MASKINEN)
SAVNET OVER ATLANTEREN: Helge Gustafsson (44), som er oppvokst på Askøy, er blant de 228 som er savnet etter Air France-ulykken. Foto: FMC TECHNOLOGIES (GUSTAFSSON) OG REUTERS/SCANPIX (AIRBUS 330-200-MASKINEN) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er en tung situasjon, vi vet ikke mer enn det som kommer fram i media. Vi håper i det lengste, men håpet svinner etter hvert som tida går, sier Einar Gustafsson (49) til Dagbladet.

Askøy-mannen er storebror av Helge Gustafsson (44), som er savnet etter Air France-ulykken natt til i går.

Oppvokst på Askøy44-åringen vokste opp på Askøy med fem søsken, men har islandsk statsborgerskap fordi faren er islandsk. Han er bosatt i Brasil, der han har kone og en liten sønn. I Hordaland har han to voksne barn og et barnebarn.

- Han har vært på Askøy så ofte han har kunnet, og vi har jevnlig hatt kontakt per telefon og Internett, sier storebroren.

- Nå venter vi bare på et svar på hva som er skjedd.

Gustafsson jobber som serviceingeniør for det norske selskapet FMC Technologies og var på vei til et prosjekt i Angola da han forsvant over Atlanteren.

- Vi har gitt hans nærmeste kolleger i Angola fri, og har redegjort for situasjonen overfor våre medarbeidere på Ågotnes, opplyser Nils-Petter Sivertsen, FMCs talsmann i saken, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer