<strong>VED SØNNENS SIDE:</strong> Kari Hilde French har vært hos sønnen i Kongo siden før jul. Her fotografert under et koselig øyeblikk i en pause i et rettsmøte. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VED SØNNENS SIDE: Kari Hilde French har vært hos sønnen i Kongo siden før jul. Her fotografert under et koselig øyeblikk i en pause i et rettsmøte. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi håper og venter på en løsning, på et eller annet vis

Mamma French blogger fra Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kari Hilde French har vært hos sønnen Joshua i Kinshasa siden før jul - en periode der French har vært alvorlig syk. Joshua French ble i februar dømt til livsvarig fengsel for å ha drept Tjostolv Moland.

- Joshua er over den verste fysiske krisen, men den mentale påkjenningen med å fortsatt være her i Kongo, etter på nytt å ha blitt dømt skyldig for noe han ikke har gjort, er stor, skriver mor French nå i et nytt blogginnlegg.

- Jeg blir her i Kinshasa, for jeg kjenner det ikke riktig å reise fra ham nå, og jeg har fått visumet mitt forlenget igjen. Vi håper og venter på en løsning på et eller annet vis. Det har vi jo gjort lenge nå, skriver hun.

- Ikke amnesti - Den 8. mai har Joshua sittet fengslet i fem år under meget harde og krevende forhold og snart i 9 måneder alene uten Tjostolv. Fem år i fengsel i et land som Kongo tilsvarer omkring 15 års fengsel i vestlige land, mener Kari Hilde French.

- Han blir ikke omfattet av amnestiet. Jeg får besøke Joshua så mye jeg vil og også tilbringe det jeg ønsker av tid med ham nå. Ellers er det bare folk med diplomatstatus som får besøke ham for tiden.

Norske diplomater har lenge vært i samtaler med Kongo for å få French ut av kongolesisk fengsel - hittil uten resultat.

Dagbladet har søkt UD i dag uten hell.

Uforstående Før den siste dommen var French var fra før dømt til døden for spionasje på vegne av Norge, drapsforsøk, ran og dannelse av et kriminelt forbund sammen med Moland.

French nektet straffskyld i Moland-saken, og fikk også medhold av Kripos - etter at kongolesisk og norsk politi først var enige om at Moland tok sitt eget liv.

Dommeren mente imidlertid French løy på flere punkter, og han mener funn i den kongolesiske rettsmedisinske rapporten - som i første omgang førte til at French ble tiltalt - viser at Moland ble dopet ned og drept.

Utenriksminister Brende har sagt at Norge stiller seg uforstående til dommen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer