- Vi har 450 venner på Facebook

Og PST-sjefen lover alle svar på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): Det begynte med terrortrusler og endte på Facebook da PST-sjef Jørn Holme snakket på årets Sikkerhetskonferanse. Han henvendte seg spesielt til 40 og 50-åringene i salen.

- Generasjonen etter oss er mye bedre på dette. Sønnene mine vet knapt hva hjemmesider er. De sier bare at de finner alt på Facebook, sa han til en stappfull sal.

PST fikk en egen gruppe på Facebook i sommer.

- Vi må bruke de arenaer og den teknologien de unge bruker. Nå har vi 450 som har erklært: Vi er venner av PST!

Lover svar på dagen

PST mener selv de er den første etaten som har fått seg venner på Facebook. På gruppa kan du blant annet sende inn spørsmål om det du måtte lure på, og PST lover deg svar på dagen.

- Vi føler at vi når veldig mange vi ikke når via hjemmesiden vår, sier Holme til Dagbladet.no.

Det er også mulig å sende inn tips. Informasjonsrådgiver Martin Bernsen sier at det kommer inn mange tips om ulike Youtube-videoer, men dette sendes som regel på mail.

<b>PST PÅ FACEBOOK:</b> Men PST-sjef Jørn Holme har ingen egen profil på nettsamfunnet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
PST PÅ FACEBOOK: Men PST-sjef Jørn Holme har ingen egen profil på nettsamfunnet. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Men sjefen holder seg unna

PST er også opptatt av å rekruttere framtidige ansatte via gruppen. Men Holme er også opptatt av sikkerheten rundt det å være på Facebook. Selv har han ikke tenkt å holde sønnene med selskap på nettstedet.

- Nei, jeg er ikke på Facebook. Det har noe med sikkerheten rundt meg å gjøre.

Selv har PST egne rutiner for hvem av de ansatte som kan registrere seg i nettsamfunnet.

- Man kan ikke skrive på Facebook at man jobber i PST. Tidligere ble det registrert 1300 politifolk på Facebook. Dette tallet har blitt redusert, og det har med trygghet å gjøre. Personlig trygghet. Politifolk bør ikke være på Facebook, mener Holme og maner til forsiktighet i egne rekker.

LOVER SVAR: Har du spørsmål til PST får du svar på dagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer