- Vi har 450 venner på Facebook

Og PST-sjefen lover alle svar på dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det begynte med terrortrusler og endte på Facebook da PST-sjef Jørn Holme snakket på årets Sikkerhetskonferanse. Han henvendte seg spesielt til 40 og 50-åringene i salen.

- Generasjonen etter oss er mye bedre på dette. Sønnene mine vet knapt hva hjemmesider er. De sier bare at de finner alt på Facebook, sa han til en stappfull sal.

PST fikk en egen gruppe på Facebook i sommer.

- Vi må bruke de arenaer og den teknologien de unge bruker. Nå har vi 450 som har erklært: Vi er venner av PST!

Lover svar på dagen

PST mener selv de er den første etaten som har fått seg venner på Facebook. På gruppa kan du blant annet sende inn spørsmål om det du måtte lure på, og PST lover deg svar på dagen.

- Vi føler at vi når veldig mange vi ikke når via hjemmesiden vår, sier Holme til Dagbladet.no.

Det er også mulig å sende inn tips. Informasjonsrådgiver Martin Bernsen sier at det kommer inn mange tips om ulike Youtube-videoer, men dette sendes som regel på mail.

Men sjefen holder seg unna

PST er også opptatt av å rekruttere framtidige ansatte via gruppen. Men Holme er også opptatt av sikkerheten rundt det å være på Facebook. Selv har han ikke tenkt å holde sønnene med selskap på nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.