- Vi har å gjøre med en ildspåsettelse

Myndighetene utlyser dusør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Myndig-hetene i California tror brannen som herjer staten på femte dagen er påsatt. Det melder amerikanske medier i natt.

- Brannen startet på tre forskjellige steder. Vi har definitivt å gjøre med en ildspåsettelse, sier Jim Amormino ved Orange County Sheriff´s department til ABC News.

Føderale etterforskere bistår de lokale myndighetene i arbeidet med å finne årsaken til brannen. Noe av det som nå sjekkes ut, er rapporter om mistenkelig adferd på stedene hvor brannen oppsto.

Myndighetene utlyste i natt en dusør på 70 000 dollar, rundt 380 000 norske kroner, for tips som kan føre til at brannstifteren blir tatt.

Så langt har de ingen konkrete mistenkte.

Seks døde

Èn person har så langt mistet livet som følge av de voldsomme brannene. Den omkomne er geologen Thomas James Varshock (52) fra Tecate. Varshock døde hjemme på eiendommen sin søndag. Han hadde blitt bedt om å forlate området, men valgte å bli. 

I tillegg har fem personer mistet livet som en indirekte konsekvens av brannens herjinger. De fem er alle eldre mennesker som ikke har tålt å bli evakuert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer