- Vi har å gjøre med en stor, stor, stor tragedie der 159 menneskeliv gikk tapt

Oslos politimester overkjører egen prosjektgruppe.

I BRANN: 8. april 1990: «Scandinavian Star» brenner fremdeles etter å ha blitt tauet inn til den svenske byen Lysekil.
Foto: PER LØCHEN / NTB SCANPIX
I BRANN: 8. april 1990: «Scandinavian Star» brenner fremdeles etter å ha blitt tauet inn til den svenske byen Lysekil. Foto: PER LØCHEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo politidistrikts prosjektgruppe som har gjennomgått den tidligere etterforskningen av «Scandinavian Star»-katastrofen i 1990, konkluderer med at det ikke er grunnlag for å åpne ny etterforskning. Men politimester Hans Sverre Sjøvold er av motsatt oppfatning, og anbefaler påtalemakten likevel å gjenåpne deler av etterforskningen.

- Vi har å gjøre med en stor, stor, stor tragedie hvor 159 menneskeliv gikk tapt. Derfor ønsker vi så godt som mulig å gi flere svar i denne saken. Og det tror jeg er mulig, sier Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold.

Punktene Sjøvold vil ha etterforsket igjen, gjelder spesielt de påståtte økonomiske motivene og utpekningen av en avdød danske som gjerningsmann.

Redegjør Akkurat nå foregår et møte mellom de etterlatte og politiet, der sistnevnte redegjør for sitt arbeid og konklusjoner. Prosjektgruppas leder Terje Bechmann Dahl har gjennomgått sin rapport - som altså ikke anbefaler ny etterforskning.

- Erik Mørk Andersen var moduskandidat (dvs. var naturlig å mistenke ut fra forhistorie og tilstedeværelse på skipet), og mistanken mot ham var riktig. Vår etterforskning har imidlertid ikke funnet grunnlag for å konkludere om hans skyld eller uskyld, sier Dahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer