- Vi har aldri hørt ham le eller gråte

Etter 110 timer i avhør har politiet nesten ikke sett en eneste følelse uttrykt av Breivik.

UTEN EMOSJONER: Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) har ikke ledd en eneste gang i løpet av de 110 timene han har sittet i avhør hos politiet. Han har heller ikke grått. - Det er ingen emosjonelle svingninger, sier hans forsvarer Vibeke Hein Bæra. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
UTEN EMOSJONER: Terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) har ikke ledd en eneste gang i løpet av de 110 timene han har sittet i avhør hos politiet. Han har heller ikke grått. - Det er ingen emosjonelle svingninger, sier hans forsvarer Vibeke Hein Bæra. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mandagens fengslingsmøte framsto massedrapsmannen Anders Behring Breivik nesten uten empati, mimikk eller følelser av noe slag.

- Jeg har til gode å se ham le eller gråte, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Etter 110 timer i avhør har politiet nesten ikke sett en eneste følelse uttrykt av Breivik. For politiet framstår han også i de timelange avørene akkurat like uberørt av følelser som i rettsmøtet mandag.

- Ingen emosjonelle svingninger - Han framsto veldig lik det han har gjort i alle rettsmøter og avhør. Han forklarer seg rolig, fattet og sammenhengende. Adferd og mimikk er akkurat den samme, sier Kraby.

Forsvarer Vibeke Hein Bæra sier heller ikke hun har registrert at Breivik har vist noen emosjonelle sider av seg selv.

- Han har en fattet og konsentrert framtoning. Han er konsentrert og veldig detaljorientert i avhørssituasjonen, og det er ingen emosjonelle svingninger, sier Bæra til Dagbladet.

Årsaken til at Breivik verken har ledd eller grått i noen av de så langt 110 avhørstimene, kan man bare spekulere i, sier rettsspykolog og forsker Pål Grøndahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer