KRAFTIGE BESKYLDNINGER:  Hellas' tidligere finansminister Yanis Varoufakis gikk hardt ut mot EU og beskyldte dem for å kontrollere den greske skatteetaten. Nå svarer EU på påstandene. Foto: NTB Scanpix
KRAFTIGE BESKYLDNINGER: Hellas' tidligere finansminister Yanis Varoufakis gikk hardt ut mot EU og beskyldte dem for å kontrollere den greske skatteetaten. Nå svarer EU på påstandene. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Vi har aldri kontrollert den greske skatteetaten

EU avviser påstander fra tidligere finansminister Yanis Varoufakis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas' kreditorer har aldri kontrollert den greske skatteetaten, sier EU-kommisjonen og avviser påstander fra tidligere finansminister Yanis Varoufakis.

Varoufakis har avslørt hvordan han forberedte et parallelt betalingssystem i kriserammede Hellas basert på statlige gjeldsbrev.

Han hyret en hacker til å bryte seg inn hos skatteetaten som et ledd i dette arbeidet, og sier det måtte til fordi den greske etaten ble kontrollert og overvåket av de internasjonale långiverne i EU og IMF, kalt troikaen.

- Påstandene om at troikaen kontrollerte ligningsmyndighetene, er uriktige og grunnløse, sier talsperson Mina Andreeva i EU-kommisjonen.

- Jeg tror ikke Kommisjonen nå skal engasjere seg i å se på konspirasjonsplaner. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram