- Vi har aldri kontrollert den greske skatteetaten

EU avviser påstander fra tidligere finansminister Yanis Varoufakis.

KRAFTIGE BESKYLDNINGER:  Hellas' tidligere finansminister Yanis Varoufakis gikk hardt ut mot EU og beskyldte dem for å kontrollere den greske skatteetaten. Nå svarer EU på påstandene. Foto: NTB Scanpix
KRAFTIGE BESKYLDNINGER: Hellas' tidligere finansminister Yanis Varoufakis gikk hardt ut mot EU og beskyldte dem for å kontrollere den greske skatteetaten. Nå svarer EU på påstandene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hellas' kreditorer har aldri kontrollert den greske skatteetaten, sier EU-kommisjonen og avviser påstander fra tidligere finansminister Yanis Varoufakis.

Varoufakis har avslørt hvordan han forberedte et parallelt betalingssystem i kriserammede Hellas basert på statlige gjeldsbrev.

Han hyret en hacker til å bryte seg inn hos skatteetaten som et ledd i dette arbeidet, og sier det måtte til fordi den greske etaten ble kontrollert og overvåket av de internasjonale långiverne i EU og IMF, kalt troikaen.

- Påstandene om at troikaen kontrollerte ligningsmyndighetene, er uriktige og grunnløse, sier talsperson Mina Andreeva i EU-kommisjonen.

- Jeg tror ikke Kommisjonen nå skal engasjere seg i å se på konspirasjonsplaner. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer