TRAFF SLEPEBÅT: Den første av de 16 løpske godsvogene traff en slepebåt som lå til kai ved Sjurøya. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TRAFF SLEPEBÅT: Den første av de 16 løpske godsvogene traff en slepebåt som lå til kai ved Sjurøya. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

- Vi har aldri opplevd å få en jernbanevogn oppå dekk før

Den første av de 16 løpske godsvognene traff slepebåt der to var om bord. - De har opplevd dette som veldig traumatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Les alt om togulykken på Sjursøya her

SJURSØYA (Dagbladet): Tre personer er bekreftet omkommet etter at 16 løpske godsvogner traff kaiområdet på Sydhavna på Sjursøya i ettermiddag. De førerløse vognene begynte å trille av seg selv på Alnabru - flere kilometer unna ulykkesstedet. Klokka 13.15 dundret vognene inn i havneområdet.

Flere av dødsvognene ligger fortsatt i havnebassenget utfor kaia og traff båten til slepebåtselskapet Buksér og Berging.

- Vi hadde to mann om bord. De får ikke lov til å oppholde seg der lengre, og har derfor dratt hjem, sier administerende direktør John A. Nielsen i slepebåtselskapet Buksér og Berging til Dagbladet.

Nielsen forteller at båten har fått betydelige stålskader på akterdekket.

- Heldigvis kom ingen av våre ansatte til skade, men de var til stede da det skjedde. De har opplevd dette som veldig traumatisk.

VILL FERD: Vognene løsnet ved Alnabru godsterminal. Vognene raste ukontrollert flere kilometer før ferden endte på Sjursøya.
VILL FERD: Vognene løsnet ved Alnabru godsterminal. Vognene raste ukontrollert flere kilometer før ferden endte på Sjursøya. Vis mer

- Hang fast i båten
Nielsen forteller at godsvognene raste rett utfor kaia og traff bakre del av båten før de gikk i vannet.

- Den første traff båten, skle over og delvis ut i vannet. Den ble deretter hengende fast i båten, forteller Nielsen til Dagbladet.

Han kjenner ikke til om båten ble truffet av mer enn én av vognene.

- Det er en forferdelig tragedie. Heldigvis ble ingen av våre skadd, men altfor mange ble involvert. Vi har aldri opplevd å få en jernbanevogn oppå dekk før, sier Nielsen.

Politiet opplyser at minst fire personer er skadd, derav tre alvorlig.

Holder på utover natta- I de neste timene skal vi sikre vognene slik at dykkerne kommer seg ned trykt. Tre-fire vogner ligger i vannet, sier innsatsleder Grethe Løland til Dagbladet i kveld.

STORE ØDELEGGELSER: Slik endte det da løpske godsvogner traff kaiområdet på Sydhavna på Sjursøya. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STORE ØDELEGGELSER: Slik endte det da løpske godsvogner traff kaiområdet på Sydhavna på Sjursøya. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Vi skal også rive bygget som har kollapset for å se om det er noen der. Politiet regner med å holde på med det utover natten, sier hun videre.

- Vi kan ikke utelukke at noen befinner seg inne i bygningen, men vi har nå gjort rede for alle, sier hun.

Løland vil ikke kommentere status for personen de tidligere i dag meldte savnet.

Ifølge vitner Dagbladet har snakket med var nødetatene på stedet svært kort tid etter ulykken. De løpske drapsvognene holdt svært høy hastighet.

- Vognene hadde så stor fart at de ikke en gang var nær skinnegangen, kunne lastebil sjåfør og øyenvitne Morten Schrøder fortelle til Dagbladet.

SPORET AV: På sin ferd gjennom Oslo løsnet noen av vognene og traff biler og flere bygninger på vei fra Alnabru til Sjursøya.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
SPORET AV: På sin ferd gjennom Oslo løsnet noen av vognene og traff biler og flere bygninger på vei fra Alnabru til Sjursøya. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer