DØDE AV OVERDOSE:  Den populære legen Roger Gundersen døde av en overdose september i fjor. Foto: ARNT E. FOLVIK
DØDE AV OVERDOSE: Den populære legen Roger Gundersen døde av en overdose september i fjor. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Vi har aldri sagt at dette var et barmhjertighetsdrap

Politiet bekrefter at Roger Gundersen ikke hadde kreft slik kona har forklart. Barna tror ikke han hadde et ønske om å dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet bekrefter nå at legen Roger Gundersen ikke hadde kreft slik hans kone har forklart.

 - Han har ikke påvist kreft og slik det ser ut heller ingen annen alvorlig diagnose, sier politiadvokat i Vestfold politidistrikt Lise Dalhaug Øhrling.

Erkjenner medvirkning
Den populære legen Gundersen døde av en overdose heroin september i fjor. På mandag ble det kjent at hans 54 år gamle kone hadde innrømmet å ha medvirket til å gi sin mann overdosen.

Hun har forklart at Gundersen var alvorlig kreftsyk og både hennes forsvarer og media stemplet drapet som et barmhjertighetsdrap.

Påstanden om at Gundersen hadde kreft ble gjentatt i dødsattesten, og politiet gikk ut med dette da saken ble kjent i media på mandag. Dette var ukjent for Gundersens tre barn, og i går kom det fram at dette var opplysninger som legen som kom til åstedet hadde fått på stedet.

- Vi har aldri sagt at dette var et barmhjertighetsdrap. Det er det media som har kalt det, understreker Dalhaug Øhrling.

Politiadvokaten regner likevel med at de kommer til å endre siktelsen fra dagens forsettlig drap til drap etter samtykke.

- Hva gjør at dere holder fast ved dette?

- Det er blant annet vitneavhør og funn på stedet, sier Dalhaug Øhrling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barna avviser dødsønske
Siktelsen innebærer at avdøde hadde et ønske om å dø. Avdødes tre barn oppfattet ikke faren på denne måten.

- De kjenner seg overhode ikke igjen i dette. Slik de så det var det ingenting verken i ord eller handling som tydet på at han ønsket å dø, sier Simen Tveten, som er barnas bistandsadvokat. Gundersen etterlot seg heller ikke noe avskjedbrev.

Barna har hele tiden avvist at faren hadde kreft, og er ikke overrasket over at politiet nå går vekk fra dette.

- Det er helt i tråd med det barna har trodd hele tiden. For dem hadde det vært et større sjokk hvis det kom fram at han hadde kreft, for da hadde han skjult dette fra sin nærmeste familie som hadde god kontakt med ham helt fram til det siste, sier Tveten.

Ifølge bistandsadvokaten ønsker de nå at politiet etterforsker saken ytterligere.

- Det er viktig å understreke at så vidt de kjente til så tror de ikke siktede hadde noe motiv ut fra den opprinnelige siktelsen om forsettlig drap. De ønsker ikke å tro noe som helst om dette, men håper etterforskningen avdekker hva som er skjedd, sier han.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få tak i siktedes forsvarer i dag.