- Vi har aldri sett lignende

Arbeidet med å granske delene fra helikopteret som styrtet i Alta, er i gang. Statens havarikommisjon har allerede gjort flere viktige observasjoner.

HÅP: Avdelingsdirektøri Havarikommisjonen Kåre Halvorsen, håper motoren og de andre vrakdelene fra ulykkeshelikopteret som styrtet i Alta skal gi svar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HÅP: Avdelingsdirektøri Havarikommisjonen Kåre Halvorsen, håper motoren og de andre vrakdelene fra ulykkeshelikopteret som styrtet i Alta skal gi svar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jakta på svar etter at seks personer styrtet i døden ved Kvenvikvannet i Alta, pågår for fullt. Mange av vrakdelene ligger nå samlet i Havarikommisjonens lokaler på Kjeller i Lillestrøm. Alle delene har blitt demontert av havariteknikerne og vil nå bli nøye analysert.

Ifølge TV 2 er det allerede noe som har utmerket seg tidlig i arbeidet. Mangler i akselforbindelsen mellom motoren og girkassen er avdekket i løpet av dagene undersøkelsene har pågått.

- Det vi ikke fant, var noen bolter eller rester av den fleksible koblingen som vi hadde forventet å finne. Det vi fant var en aksling uten noe som helst. Og det fikk oss til å undres om det kunne ha skjedd noe forut for ulykken, sier Kåre Halvorsen, avdelingsdirektør i Havarikommisjonen, til kanalen.

- Dette er veldig spesielt, vi har aldri sett lignende, legger han til overfor NRK.

- Ser ikke lyst ut

Havarikommisjonen fant ferdskriveren på ulykkesstedet, men denne delen er som resten av helikopteret, svært brannskadd. Skriveren er sendt til helikopterprodusenten i Frankrike.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer