Vi har aldri vært så mange

Høyere befolkningsvekst enn i 1946.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aldri før har Norge fått så mange nye innbyggere som i 2006. Årsaken er rekordhøy innvandring og gode fødselstall.

Det gjør at rekordveksten fra 1946 blir slått, selv om fødselstallene ikke er like høye som det store babyboom-året. Nesten halvparten av veksten kom i Oslo og Akershus.

.

-2006 skiller seg ut. Vi ligger an til den største nettoinnvandringen noen gang. I tall er det den største innvandringen så langt tilbake som vi har registrert, det vil si femti år tilbake, sier befolkningsforsker Lars Østby ved Statistisk sentralbyrå til Aftenposten.

Østby sier at han tviler på at det har vært større innvandring av utlendinger til Norge noen gang i moderne tid. 2006 ser dermed ut til å bli historisk, selv om de endelige tallene ennå ikke er klare fra Statistisk sentralbyrå. Alt tyder på at ca. 23.000 flere flyttet inn i Norge enn de som i fjor flyttet ut. Tallene tar ikke hensyn til de som er her for kortere tid enn et halvt år. De får nemlig ikke meldt flytting.

- Hovedgrunnen er det norske arbeidsmarkedet, som har behov for arbeidskraft. I tillegg tilbyr Norge konkurransedyktige lønninger, sier Østby til Aftenposten.

Polakkene skiller seg ut som den desidert største flyttegruppen, med tyskere og svensker på de neste plassene. Samtidig har det kommet færre fra Afrika og Asia enn tidligere år. 

HISTORISK BEFOLKNINGSVEKST: Aldri før har vi vært så mange her i landet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
HISTORISK BEFOLKNINGSVEKST: Aldri før har vi vært så mange her i landet. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
REKORDVEKST: Lars Østby ved Statistisk sentralbyrå mener vi ligger an til den største innvandringen så langt tilbake som SSB har registrert slike tall.