- Vi har bare en plan: Et ikke-sosialistisk flertall skal gi en ikke-sosialistisk regjering

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide med felles uttalelse

EN PLAN: Partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) har bare én plan: Et ikke-sosialistisk flertall skal gi en ikke-sosialistisk regjering., uttaler de i en felles uttalelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
EN PLAN: Partilederne Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) har bare én plan: Et ikke-sosialistisk flertall skal gi en ikke-sosialistisk regjering., uttaler de i en felles uttalelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - KrF og Venstre ønsker en blågrønn sentrum-høyre regjering med H, KrF og Venstre. Det er det regjeringsalternativet vi går til valg på. Vi vil ha et regjeringsskifte med et sterkt sentrum, sier Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide i en felles uttalelse.

Venstre-leder Trine Skei Grande går i dagens Aftenposten tilbake på det tidligere løftet hun har gitt, om at Venstre uansett ikke vil inn i regjering uten at KrF også er med. Overfor Aftenposten gjør hun det klart at Venstre kan gå inn i regjering uten KrF.

Overfor Nettavisen, der Trine Skei Grande i dag er gjesteredaktør, har Venstre-lederen forklart at hun ble forbanna da hun så artikkelen i Aftenposten.

- Der stemmer ikke innholdet med overskriften. Jeg har ikke endret mening! KrF og Venstre kjemper for et sterkt sentrum, sier Skei Grande til avisa.

I fellesuttalsen, som ble sendt med en pressemelding fra Venstres hus i dag, understreker både Venstre- og KrF-lederen at de vil ha et regjeringsskifte med et sterkt sentrum.

 

 - Et sterkt KrF og Venstre vil gi en ny retning i miljøpolitikken hvor vi verner Lofoten og Vesterålen mot oljeboring, et grønnere skattesystem, en bedre familiepolitikk med fortsatt pappaperm, nei til tidlig ultralyd, bedre kår til frivilligheten, en ansvarlig økonomisk politikk der handlingsregelen legges til grunn og fattigdomsbekjempelse nasjonalt og internasjonalt, sier Skei Grande og Hareide i uttalelsen.