- Vi har bare to brannbiler og er hjelpeløse

Ordføreren i Maraton ser på at historisk grunn er truet. Titusener på flukt fra flammene i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Skogbrannene rundt den greske hovedstaden Aten er ute av kontroll. Titusener av innbyggere i nordlige bydeler i Aten og nabobyen Maraton flykter i bil eller til fots.I Maraton er både det historiske museet og et arkeologisk verneområde med 2 500 år gamle kirkeruiner truet av flammene.- For Guds skyld, send to eller tre brannhelikoptre til, hvis de ikke kommer med en gang kommer dette helt ut av kontroll, oppfordret en desperat beboer i Nea Makri nær Maraton — Vassilis Tzilalis — på tv-kanalen Mega i kveld.

Men ordfører Spyros Zagaris i Maraton har ingen umiddelbar trøst å komme med. - Kan bare se på- Vi har bare to brannbiler her. Tre hus står allerede i full fyr, og vi kan ikke gjøre noe annet enn å se hjelpeløst på det som skjer, sa en oppgitt ordfører i det samme nyhetsprogrammet. Han beskylder sentralmyndighetene for ikke å ha noen plan for å stoppe brannene.Finansminister Yannis Papathanassiou har et direktesvar på den anklagen:- Disse tragiske forholdene er ikke rett tid for å kritisere. Vi utkjemper en vanskelig kamp, sier finansministeren ifølge nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer