- Vi har bestemt oss nå

Statsadvokat Svein Holden sier aktoratet nå har bestemt seg for om de mener Anders Behring Breivik er for syk for fengsel eller ikke.

HAR BESTEMT SEG: Statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh skal nå skrive ut deres sluttprosedyre i saken mot Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR BESTEMT SEG: Statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh skal nå skrive ut deres sluttprosedyre i saken mot Anders Behring Breivik. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiden for substansielle drøftinger er over, nå står kun utskrivingen av prosedyren igjen, fastslår statsadvokat Svein Holden overfor NTB.

For å klare å komme i mål med prosedyren, delte de to statsadvokatene på å være til stede i retten onsdag. Formiddagen var Inga Bejer Engh til stede, mens Holden overtok etter pause.

- Vi har konkludert nå, om det blir jobbing utover natten for å skrive ferdig prosedyren får tiden vise, sa Holden til NTB på vei inn i retten etter lunsjpausen.

Torsdag ettermiddag skal han og kollega Inga Bejer Engh fortelle retten om de står fast på sin foreløpige påstand om overføring til tvungen psykisk behandling, eller om de har endret påstanden til fengselsstraff for terrortiltalte Anders Behring Breivik.

De to statsadvokatene har jobbet tett med riksadvokat Tor-Aksel Busch og en rekke rådgivere hos påtalemyndigheten i helgen og de siste dagene for å avgjøre det vanskelig tilregnelighetsspørsmålet. De to sakkyndigrapportene i saken har konkludert helt forskjellig i spørsmålet om Breivik var strafferettslig tilregnelig 22. juli.

(NTB)