Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har betalt bompenger i 32 år allerede

Transportselskaper kjører sakte - stillestående køer i Bergen.

STILLESTÅENDE KØ: Stor trafikk inn mot Bergen tidlig på morgenen da yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en  kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen.
Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
STILLESTÅENDE KØ: Stor trafikk inn mot Bergen tidlig på morgenen da yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grytidlig onsdag morgen var det saktegående kø og tett trafikk på flere veier inn mot Bergen. Mange ville trolig unngå den varslede kjør sakte-aksjonen.

- På veiene i Åsane er det tett trafikk allerede. Det er unormalt så tidlig på morgenen, sa trafikkoperatør Kjell Larsen i Vegtrafikksentralen på Vestlandet til Bergens Tidende i 06.30-tiden.

Også vestover fra Sotra sto køen nærmest stille.

KØ: Allerede i 06:30-tida var det flere bilister enn normalt på veiene i Bergen og omegn. Her fra Ytre Sandviken, retning Åsane. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fram til 10

- Det ser ut til at mange kjører til jobb tidlig for å unngå aksjonen i dag.

På alle innfartsårer er det mye trafikk, så selv om en hiver seg i bilen nå, må en forvente en del forsinkelser, sier Larsen.

Fire eiere av transportselskaper i Bergen har varslet en kjør sakte-aksjon onsdag mellom klokka 07 og 10.

De er sterke motstandere av planene om å sette opp nye bomstasjoner i bydelene i Bergen, som etter planen skal finansiere en rekke samferdselsprosjekter i byen de neste 20 årene.

- Vi tåler ikke mer

- Nå har vi betalt bompenger i 32 år allerede. Vi tåler ikke mer avgifter, sier Willy Padøy i Padøy Transport til Bergensavisen.

Da lastebileierne aksjonerte mot bompenger i desember i fjor, ble resultatet trafikale problemer i mange timer.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media