- Vi har bevis på at vi er uskyldige

Sven-Erik Berger (49) og Karen Castro Esdrelon (24) siktet for bortføring og drap.

SIKTET: Sven-Erik Berger fra Kongsberg, som er arrestert etter drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique, blir nå fremstilt for fengsling på øya Cebu.

Både 49-åringen og hans 24 år gamle filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon nekter for å ha drept den lille jenta. Foto: DAGBLADET
SIKTET: Sven-Erik Berger fra Kongsberg, som er arrestert etter drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique, blir nå fremstilt for fengsling på øya Cebu. Både 49-åringen og hans 24 år gamle filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon nekter for å ha drept den lille jenta. Foto: DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CEBU(Dagbladet): Sven-Erik Berger fra Kongsberg, som er arrestert etter drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique, ble i dag framstilt for fengsling på øya Cebu.

Både 49-åringen og hans 24 år gamle filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon nekter for å ha drept den lille jenta

- Vi forsto ingenting, først etter to-tre timer fikk vi greie på hva det dreide seg om. Vi har ikke drept Ellah Joy, sa Berger da Dagbladet møtte ham søndag.

Begge er to er nå siktet for bortføring og drap, og advokaten har nå syv dager på seg for å legge fram bevisene. Politiet ville overføre dem til et vanlig normalt fengsel, men de får lov til å fortsette å være sammen i hovedpolitistasjonen i provinsen.

- Vi har vitner og bilder som kan bevise at vi er uskyldige, sa en sterkt preget Berger under fengslingsmøte. Han sa at han hadde mistet respekten for politietterforskningen.

FUNNET DREPT: Onsdag denne uka ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Onsdag denne uka ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat Vis mer

- Så vidt jeg vet så har de ikke tatt turen til Den norske skolen eller hotellet vi bodde på i Cebu City. Hvis politiet hadde orket kunne de sjekket at bevisene våre holdt, sa nordmannen. Som sa at han ikke hadde blitt forhørdt ordentlig.

- De har ikke undersøkt noen av opplysningen om hvor vi har vært, sier Berger.

Hans forlovede Karen Castro Esdrelon sier at hun er skuffet over siktelsen.

- Men jeg er glad for at vi fremdeles kan være sammen, sier Esdrelon.

Anholdt søndag De har vært anholdt siden lørdag kveld, da de ble pågrepet på vei til Hongkong.  To av jentas klassekamerater ha vært vitne til kidnappingen av 6-åringen etter skoleslutt på Calajoan Elementary School tirsdag 8. februar.

- Hun skal ha vinket til venninnene gjennom vinduet da de kjørte bort, sa advokat Frank Malilong, koordinator for en gruppe som samler inn penger til belønning av tips som kan føre til en oppklaring av saken.

FUNNET DREPT: Onsdag i forrige uke ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann og hans 24 år gamle kjæreste er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Onsdag i forrige uke ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann og hans 24 år gamle kjæreste er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat Vis mer

Klassekameratene skal ha bidratt til fantomtegningen som førte til pågripelsen av nordmannen og hans filippinske kjæreste.

Paret mener imidlertid å ha bevis som skal fungere som alibi - blant annet foto- og videobevis og vitneobservasjoner.

Tok bilder Berger er ivrig hobbyfotograf, og forteller at han tok mange bilder den aktuelle dagen 6-åringen ble drept - som angivelig skal bevise at de befant seg flere timers kjøretur unna der jenta ble funnet død.

49-åringen opplyste til Dagbladet i går at de var på den norske skolen der kjæresten skal studere i 15-16 tida, og at han hadde med seg norske varer som bamsemums, kokesjokolade og spekesild.

Dagbladet har vært i kontakt med en av elevene ved skolen, som kan bekrefte at hun snakket med nordmannens 24 år gamle kjæreste da klokka var rundt 15.15, og at hun også hadde sett 49-åringen der.

RYSTET: Sven-Erik Berger  (t.h.) og hans forlovede er nå siktet for bortføring og drap, og advokaten har nå syv dager på seg for å legge fram bevisene.
RYSTET: Sven-Erik Berger (t.h.) og hans forlovede er nå siktet for bortføring og drap, og advokaten har nå syv dager på seg for å legge fram bevisene. Vis mer