- Vi har bevis

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet i Kristiansand mener de har nok tekniske bevis til å kunne identifisere drapsmannen bak barnedrapene fredag. Klokka 12 begynte etterforskere å tømme et tjern nær åstedet, trolig for å lete etter drapsvåpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Kristiansand har samlet inn nok tekniske bevis til å kunne identifisere en gjerningsmann, sier kriminalsjef Arne Pedersen til NRK. Den tidligere drapsdømte 42-åringen som i går satt i avhør, var i dag tilbake på jobb.

- Jeg har ikke drept jentene, sa han i dag tidlig til Fædrelandsvennen, før han dro på jobb.

Nye søk

Ved 12-tida i dag kom mannskap fra politi og brannvesenet for å gjennomføre nye søk ved funnstedet. De hadde med seg pumpeutstyr som ble satt opp ved en liten dam omlag fem meter fra funnstedet, sannsynligvis for å lete etter drapsvåpenet som ennå ikke er funnet. Sperringene rundt åstedet ble utvidet.

Obduksjonsrapporten klar

I dag kommer den foreløpige obduksjonsrapporten som kan gi noen svar på de mange spørsmålene rundt barnedrapet. Rapporten fra Rettsmedisinsk institutt kan blant annet gi svar på hvordan Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) døde. Det er foreløpig usikkert hvorvidt drapsmannen etterlot seg biologiske bevis, men obduksjonsrapporten kan også oppklare dette.