Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi har bevisst satset på skole»

Høyre-ordfører Kay Jeiskelid i Bykle har 18 år bak seg i stolen. Men for åtte år siden satt han der som Ap-mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYKLE/OSLO (Dagbladet): - Jeg kan ikke si at satsingsområdene i Bykle har endret seg særlig etter at jeg byttet parti. Min oppgave er å gjøre det som er best for dem som bor her, sier Kay Jeiskelid.

Satser på skole

Men Bykle skiller seg ut fra andre Høyre-kommuner. Blant annet topper de lista over kommuner som bruker mye i grunnskolen. Barnehagedekningen er også bra.

- Vi har bevisst satset på skole slik at elevene skal få god undervisning. Barnehager er en bevisst satsing for å få tak i yngre arbeidstakere, sier ordføreren.

Bykle er også i teten for helseutgifter, de bruker mye penger på eldre og har svært kort tid i byggesaksbehandling.

Pengene får Bykle fra vannkraften. Den ble bygd ut fra 1960 til 80-tallet, og gir den vesle kommunen med 870 innbyggere i Setesdal gode inntekter.

Enighet

- Hva har kommunestyrets partisammensetning å si for hva pengene går til?

- Vi 13 i kommunestyret blir stort sett enige på tvers av partigrensene om hva vi skal satse på. Vi har gode inntekter fra naturressursene, sier Jeiskelid.

15. september stiller Jeiskelid til gjenvalg for Høyre. Han meldte seg ut av Ap på grunn av intern uenighet for åtte år siden. Etter to år som uavhengig, ble han Høyre-mann.

- Jeg liker å være ordfører, det gjorde jeg også da jeg representerte Ap, sier Kay Jeiskelid.

Torhild Kråkenes og Kassim Abassi skryter av kommunen. De sier skolene er gode og at barnehagene er rimelige.

FORNØYDE INNBYGGERE: Ordfører Kay Jeiskelid (i midten) sammen med (fra venstre) Benedicte (4), mor Torhild Kråkenes, Kathrine (6), Daniel (9) og pappa Kassim Abbasi.