- Vi har blitt advart mot skitne triks denne uka

Julian Assange sier til Dagbladet han ikke kjente til voldtektssiktelsen før han leste Expressen i morges.

- BLE ADVART: Julian Assange hevder i en mail til Dagbladet at de ble advart mot skitne triks denne uka. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
- BLE ADVART: Julian Assange hevder i en mail til Dagbladet at de ble advart mot skitne triks denne uka. Foto: Bertil Ericson / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Expressen kunne i dag melde at Wikileaks-gründer Julian Assange var etterlyst av svensk politi siktet for voldtekt av to kvinner i 20-åra. Det var første gang Assange fikk vite om dem, forklarer Assange selv i en mail til Dagbladet.

Det bekrefter politiadvokat Maria Häljebo Kjellstrand ved Stockholms-politiet til avisa. Ifølge kilder Expressen har vært i kontakt med skal han ha truffet kvinnene gjennom sin rolle i Wikileaks. Disse to skal ha oppsøkt politiet for å rådføre seg om sine opplevelser med Assange, men skal ikke ha ønsket å anmelde ham for voldtekten - angivelig fordi de skal ha vært redde for hans posisjon.

- Ble advart mot skitne triks Svensk politi har på eget initiativ siktet Assange for voldtekt. Ifølge avisa skal han ha møtt den ene kvinnen forrige helg i en leilighet i Södermalm i Stockholm, mens han skal ha møtt den andre kvinnen i Enköping tirsdag denne uka.

- Påstandene er usanne og måten de kom fram er urovekkende. Vi ble advart tidligere denne uka om at det ville komme skitne triks, skriver Julian Assange i en mail til Dagbladet.

- Jeg kjente ikke til noen problemer, klager av personlig eller offisiell art, eller andre ting før i går. Vi undersøker dette nå, skriver han.