- Vi har blitt advart mot skitne triks denne uka

Julian Assange sier til Dagbladet han ikke kjente til voldtektssiktelsen før han leste Expressen i morges.

- BLE ADVART: Julian Assange hevder i en mail til Dagbladet at de ble advart mot skitne triks denne uka. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
- BLE ADVART: Julian Assange hevder i en mail til Dagbladet at de ble advart mot skitne triks denne uka. Foto: Bertil Ericson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Expressen kunne i dag melde at Wikileaks-gründer Julian Assange var etterlyst av svensk politi siktet for voldtekt av to kvinner i 20-åra. Det var første gang Assange fikk vite om dem, forklarer Assange selv i en mail til Dagbladet.

Det bekrefter politiadvokat Maria Häljebo Kjellstrand ved Stockholms-politiet til avisa. Ifølge kilder Expressen har vært i kontakt med skal han ha truffet kvinnene gjennom sin rolle i Wikileaks. Disse to skal ha oppsøkt politiet for å rådføre seg om sine opplevelser med Assange, men skal ikke ha ønsket å anmelde ham for voldtekten - angivelig fordi de skal ha vært redde for hans posisjon.

- Ble advart mot skitne triks Svensk politi har på eget initiativ siktet Assange for voldtekt. Ifølge avisa skal han ha møtt den ene kvinnen forrige helg i en leilighet i Södermalm i Stockholm, mens han skal ha møtt den andre kvinnen i Enköping tirsdag denne uka.

- Påstandene er usanne og måten de kom fram er urovekkende. Vi ble advart tidligere denne uka om at det ville komme skitne triks, skriver Julian Assange i en mail til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer