«Vi har bygget landet og betaler skatt. Vi forlater aldri Israel»

Provoserte og sinte palestinske arabere stemmer for sin framtid i dag.

STEMMER FOR ISRAEL: Dagbladet.no møtte den suksessrike forretningsmannen og Hadash-medlemmet Faruk Mhagna (60) i Umm al-Fahm. Foto: TORBJØRN GRØNNING
STEMMER FOR ISRAEL: Dagbladet.no møtte den suksessrike forretningsmannen og Hadash-medlemmet Faruk Mhagna (60) i Umm al-Fahm. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UMM AL-FAHM (Dagbladet.no): Umm al-Fahm er en palestinsk-arabisk by nord i Israel. Her bor rundt 50.000 innbyggere, som alle føler seg som andre- eller tredjerangs borgere i Israel. Innbyggerne betaler skatt, men får ikke like mye igjen av den israelske staten som deres jødiske medborgere. Siden valgkampen i Israel har hatt en svært hatsk ordlyd mot den arabiske minoriteten i Israel, som representerer 20 prosent, var det sinte mennesker som møtte opp i valglokalene i Umm al-Fahm i dag.

- Jeg har gått på jødisk skole og snakker hebraisk minst like godt som jeg gjør arabisk. Jeg er en forretningsmann som jobber med jøder hele tida, men likevel føler jeg at jeg og min befolkning blir sett ned på i Israel. (Avigdor) Lieberman og andre ønsker oss bort fra Israel, men hvordan kan en russisk immigrant som han, som bare har bodd her i 15 år, be oss forsvinne. Vi har bodd her i generasjoner, sier den suksessrike forretningsmannen og Hadash-medlemmet Faruk Mhagna (60) til Dagbladet.no.

Ekstrem høyre på besøkMhagna er sint i dag. Bare timer tidligere kom et medlem av Knesset, jøden Aryeh Eldad fra det langt til høyrepartiet National Union til Umm al-Fahm og Al-Ras-skolen som er et av byens stemmelokaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer