- Vi har den tøffeste forhandleren

Frp-leder Siv Jensen advarer sine borgerlige partnere.

STOLT: Siv Jensen fikk seierskyss av en stolt mamma, Monica Kjelsberg, i går kveld. - Siv er ei tøff jente, det vil Erna Solberg få merke, sier hun. Foto: Anita Arntzen.
STOLT: Siv Jensen fikk seierskyss av en stolt mamma, Monica Kjelsberg, i går kveld. - Siv er ei tøff jente, det vil Erna Solberg få merke, sier hun. Foto: Anita Arntzen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har de tøffeste velgerne, de tøffeste tillitsvalgte, de tøffeste folkevalgte, de tøffeste vaffelstekerne. Jeg skal dele en hemmelighet med dere: Jeg tror vi har den tøffeste forhandleren også, sa Siv Jensen da hun ble hyllet av jublende partifeller seint i går kveld.

Frp-avtrykk - Fantastisk, en helt strålende historisk dag, der vi kan komme i regjering for første gang, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Hun understreker viktigheten av å forhandle godt.
-Det er avgjørende for at vi får satt vårt fotavtrykk på den politiske plattformen.

Morna, Jens På sitt partilederkontor på Stortinget, bare et steinkast unna utestedet Ballroom, der Fremskrittspartiets arrangerte sin valgvake, hadde Siv Jensen sittet sammen med sine nærmeste politiske rådgivere og analysert valgresultatene etter hvert som de tikket inn.

Fire minutter over halv elleve seinere entret Siv Jensen scenen til stående ovasjoner fra en fullsatt sal.

- Har dere det bra, ropte hun ut og fikk svaret hun ønsket.
- Jeg har gledet meg lenge til å si det jeg skal si nå: Morna, Jens!

Siv Jensen takket sine valgkampmedarbeidere for innsatsen.
- Vi kom fra 11,4 prosent i 2011. Vi er landets tredje største parti og ligger an til å gjøre det tredje beste valget i Fremskrittspartiets historie. Jeg har hatt en god følelse under hele valgkampen og er ikke overrasket over framgangen, sier Siv Jensen.

Siv statsminister Mamma Monica Kjelsberg mener Siv vil gjøre det bra i forhandlingene om statsrådsposisjonene.

- Siv er ei tøff jente og en flink forhandler. Det vil Erna Solberg få merke.

- Er finansministerposten mest sannsynlig?
- Siv som finansminister, nei, jeg vil ha henne som statsminister, jeg. Siv er ei språkmektig dame, hun er skarp i analysene og har et klart hode.

- Det har hun etter deg?

- Ha-ha, nei, heller etter pappaen sin tenker jeg, sier Monica Kjelsberg.

Kyss av mamma Etter å ha fått en stor blomsterbukett i fanget bøyde Siv seg ned på scenekanten og klemte mamma Monica, som svarte med å kysse datteren midt på munnen.

- Jeg gleder meg til å sette meg ned og snakke med henne. Det er veldig hyggelig at hun er her og deler dette med meg, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Hun mener du bør bli statsminister i stedet for finansminister.
- Det vil hun sikkert, det er mødre det, vet du, ler Siv Jensen.
- Vi får ta det under forhandlingene. Velgerne våre har sagt at de vil ha gjennomslag for våre viktigste saker. Det skal vi sørge for.