- Vi har dessverre funnet 13 lik

Ungdommer funnet bakbundet og skutt i hodet på buss i Mexico.

GRUFULLT: Undersøkelsene er i gang på stedet der 13 ungdommer ble funnet bakbundet og skutt i hodet i San Ignacio, Sinaloa, Mexico. Foto: EPA/Eduardo Resendiz/SCANPIX
GRUFULLT: Undersøkelsene er i gang på stedet der 13 ungdommer ble funnet bakbundet og skutt i hodet i San Ignacio, Sinaloa, Mexico. Foto: EPA/Eduardo Resendiz/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var et grufullt syn som møtte politiet i den mexicanske delstaten Sinaloa i går.

Om bord på en buss lå 13 ungdommer, bakbundet og skutt i hodet. Myndighetene kan bare konstatere at Mexicos narkotikakrig har krevd enda flere ofre.

- Vi har dessverre funnet 13 lik...de fleste av dem er ungdommer, sier Jose Jiovan Rosas Corrales, en lokal tjenestemann, til nyhetsbyrået AFP.Dobling siden i fjorTotalt ble det i løpet av gårsdagen funnet 30 lik i Mexico. I den nordlige Chihuahua-delstaten, der hvor den millioninnbringende smuglerkorridoren til USA går, ble 17 mennesker funnet drept.

Fem av de drepte var antatte gjengmedlemmer som ble innhentet i en biljakt. Drapsmennene pepret bilen de fem satt i med skudd.

I den samme delstaten ble også en politietterforsker funnet drept i bilen. Han ble drept med mer enn 60 skudd.

Om lag 5000 er blitt drapsofre for vold relatert til Mexicos blomstrende narkotikahandel i år. Det er nesten dobbelt så mange som i fjor, ifølge uoffisielle tall fra mexicanske aviser. Bare i byen Ciudad Juarez, med sine 1,4 millioner innbyggere er 1900 mennesker blitt drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer