- Vi har det bra nå

Mannskapet havaristen «MV Ocean Caroline» er innlosjert på hotell. Skipet er under slep til Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips eller informasjon? Send oss epost MMS/SMS til 2400, eller ring 24 00 00 00

«MV OCEAN CAROLINE

BYGD: 1973

OMBYGD: 1998

LENGDE: 80 meter

BREDDE: 13 meter

Les mer om skipet på EIMSKIP-CTGs nettsider

(Dagbladet.no): «MV Ocean Caroline» meldte om problemer i morges. Skipet lå lenge med kraftig slagside rundt 70 nautiske mil nord for den polske kysten i Østersjøen.

Først ble åtte av de 11 om bord i «MV Ocean Caroline» evakuert. De gikk i livbåtene etter at skipet fikk slagside, mellom Gdansk i Polen og Degerhamn på Øland i Sør-Sverige.


Hviler ut på hotell
- Mannskapet ble plukket opp med helikopter og brakt til Gdynia. Det var en nordmann om bord og det øvrige mannskapet er fra Russland, Polen og Litauen, sa operasjonsleder Ola Vaage ved Hovedredningsentralen for Sør-Norge til Dagbladet.no tidligere i formiddag.

- Vi har det bra nå. Ingen er skadd, sier en av de russiske mannskapene om bord på «MV Ocean Caroline» på telefon til Dagbladet.no.

Han og sju andre er innlosjert på hotellet Dom Marynarza i Gdynia, hvor de får tørre klær, mat og en seng å hvile i.

- Jeg kan ikke si stort mer. Dere får vente til kapteinen er i land eller snakke med agenten vår, sier russeren Dagbladet.no snakket med.

Han ønsker ikke navnet sitt på trykk.


Hjemmehørende i Florø

<strong><b>SLAGSIDE:</strong></b> «MV Ocean Caroline» er i ferd med å gå ned i Østersjøen mellom Sør-Sverige og Polen. Foto:<a href=http://flickr.com/photos/styrheim/130113872/>JAN EGIL KRISTIANSEN</a>
SLAGSIDE: «MV Ocean Caroline» er i ferd med å gå ned i Østersjøen mellom Sør-Sverige og Polen. Foto:JAN EGIL KRISTIANSEN Vis mer

Redningstjenesten Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) i Polen fikk melding om havariet 07.46 i morges. Skip ble umiddelbart sendt til havaristen, samtidig som helikopter gikk i lufta.

Skipet er registrert i Florø i Sogn og Fjordane. Det er eid av rederiet Ocean Transport. «MV Ocean Caroline» er lastet med ved og var på vei fra Polen til Rogaland da problemene meldte seg.

- Båten har problemer, sa operasjonsansvarlig Stein Olsen i Ocean Transport til Dagbladet.no tidligere i dag.

45 grader slagside
Ingen av de om bord skal være skadet. Det lå lenge andre båter rundt havaristen.

- Forsøk på å pumpe båten har ikke lykkes. Kapteinen og maskinisten er fortsatt om bord på båten, men kommer trolig til å evakuere innen kort tid, sa inspektør i MRCC, Krzytof Walasek til Dagbladet.no tidligere.

Nå er alle evakuert. Skipet er tatt under slep av en tråler som er på vei mot Karlskrona i Sverige.

Skipet hadde på det meste 45 graders slagside.

Dagbladet.no får opplyst hos MRCC at bølgehøyden i havariområdet er mellom 4-5 meter høye. Det er stiv til sterk kuling.

HAVARIOMRÅDET Skipet fikk problemer mellom Degerhamn på Øland og Gdynia i Polen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer