- Vi har drept 13 personer

Norske styrker i harde kamper i ti dager. Største norske offensiv i Nord-Afganistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Telemark Bataljon har for første gang vært i regulære kamper med opprørere nord i Afghanistan, i Daghis-provinsen.  Det er NRK som melder dette i kveld.

- Det har vært harde tak. De har slåss hardt, og vi vet at våre soldater vi har drept 13 personer under denne operasjonen.

Det er en av de største operasjonene norske soldater har gjennomført i denne delen av Afghanistan, på størrelse med operasjonen i november i fjor der om lag 50 personer ble drept,  sier oberstløytnant John Inge Øglænd, pressetalsmann Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK), til Dagbladet.no.

De norske styrkene angrep med flybomber, stormpanservogner og bombekastere.

- Teknologi og våpensystemer med  lenger rekkevidde enn fienden har vært vårt fortrinn for å unngå tap, sier befal for de norske soldatene, Kjell Inge Bækken, til NRK.

Over 250 mann - ingen såret

Ingen norske soldater ble såret under offensiven, som startet 13. mai. 21. mai begynte de norske styrkene å trekke seg tilbake til leiren i Mazar-e Sharif, der alle nå er på plass igjen.

- Det var over 250 norske soldater med på operasjonen. Vi uttaler oss ikke om andre lands styrker, men det var med styrker fra flere andre NATO-land pluss afghanske sikkerhetsstyrker. Operasjonen ble ledet av en tysk general, sier oberstløytnant Øglænd til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer