- Vi har drept de tre soldatene

Al-Qaida gruppe i ny video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En gruppe med tilknytning til Al-Qaida sier i en ny video at de har tatt livet av de tre amerikanske soldatene som ble kidnappet i Irak i midten av mai, skriver AP.

- Amerikanerne sendte 4000 soldater for å lete etter dem og... selv om dette kan få negative ettervirkninger, så har Den islamske staten av Irak bestemt seg for å kunngjøre drapene. Dette som en bitter konsekvens for fiender av Gud, ettersom de (soldatene, red.anm.) først var levende og så døde, sier en uidentifisert stemme på videoen.

Al-Qaidagruppe

Gruppen, som har nære bånd til Al-Qaida, kaller seg for Den islamske staten av Irak. Videoen har ingen bevis for at de har hatt soldatene i sin varetekt eller at de er drept. Det fortelles i videoen at soldatene er gravd ned, uten at det sies hvor eller at det er andre beviser som bekrefter dette. I videoen skylder den uidentifiserte stemmen, som skal være en av gruppens militære ledere, på den amerikanske hæren og dets ledere, som ikke bryr seg om soldatenes familier.

- Akkurat som dere nekter å overlevere kroppene til våre døde drepte folk, slik vil heller ikke vi gi kroppene etter deres døde folk, og deres siste stoppested vil være begravd under bakken, forteller stemmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer