- Vi har dummet oss ut

Innehaver av Hos Thea, Sergio Barcilon, legger seg flat etter at Mattilsynet fant rotteskitt i kjelleren på spisestedet. Andre restauranter hadde biller, fluer og larver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi har dummet oss ut. Det føles forferdelig, men vi gjør i alle fall noe med det nå, sier en fortvilet Sergio Barcilon i restauranten Hos Thea på Skillebekk. Da Dagbladet besøkte spisestedet i går kveld, var håndverkere i full gang med å rette på manglene Mattilsynet påpekte. Hos Thea var et av de fem serveringsstedene som ble øyeblikkelig stengt da Mattilsynet i Oslo gjennomførte en miniaksjon tirsdag ettermiddag. Årsaken til stengingen var felles for alle de fem:

Videre drift kunne medføre helsefare.

Ikke overrasket

De fire andre spisestedene, Odeon, Fuji Japansk Restaurant & Sushi Bar, YaYa\'s Thai Beach Bungalow og Mistral er også kjent for å være seriøse restauranter.

Odeon hadde kakerlakker og fluer i baren, sushistedet Fuji ble tatt med ulike larver og biller på kjøkkenet og YaYa\'s og Mistral slet med generelt meget dårlig hygiene.

Seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo, Christoffer Nielsen, er ikke overrasket over å finne så kritikkverdige forhold ved noen av byens fineste og mer trendy restauranter.

-  Vi valgte ut disse stedene vilkårlig. Det er derfor svært alvorlig når så mye som halvparten av dem stryker med glans. Det nytter ikke å være god til å steke og koke når de ikke kan drive etter forholdsvis enkle hygieneregler, sier Nielsen.

Mattilsynet må nå finne ut hvordan de skal håndtere dette videre. De fem restaurantene forblir stengt inntil forholdene er bedret, men Nielsen vil gjerne vite om de bare var spesielt uheldige og fant mange regelbrytere under aksjonen.

-  Vi må jo finne ut om det virkelig står så dårlig til på de fineste spisestedene i byen, sier han.

Står på for å ordne opp

Da Mattilsynet slo til tirsdag ettermiddag, var Sergio Barcilon en liten tur hjemme for å slappe av før kveldens servering.

Da han innså alvoret i situasjonen, satte han umiddelbart i gang de nødvendige tiltakene. Målet er å åpne Hos Thea igjen så snart som mulig.

-  Kjelleren har vi nå stengt, slik at ingen rotter eller andre dyr kan komme inn. Vi har nå reingjort, byttet dører, kjøpt ny kjøledisk og gjort alt som står i vår makt for at vi kan bli godkjent igjen. Jeg håper bare Mattilsynet kan ta seg tid til en ny kontroll raskt, sier Barcilon, som har drevet Hos Thea i 19 år.

Odeon river baren

Også på Odeon i Bogstadveien var det en tung dag i går.

-  Dette er livsverket vårt, så man blir helt knust, sukker en av de to eierne, Bent Finset. Mattilsynet fant fluer og kakerlakker i baren hans. I tillegg var det åpent mellom et matvarelager og garasjer.

-  Baren blir nå revet. Det er dyrt å drive skikkelig i Norge, sier han.

<!--BTEK0--> SJOKKERT: Sergio Barcilon har hatt mange celebre gjester på restauranten Hos Thea på Skillebekk i Oslo. Han har full forståelse at Mattilsynet stengte spisestedet da de blant annet fant rotteskitt i kjelleren.
STENGT: YaYa`s.
STENGT: Mistral.