Gjengs leie

– Vi har dummet oss ut

Byrådet gikk inn for sjokkøkning i husleia for mange funksjonshemmede. Nå gjør de helomvending, og er ikke nådige i kritikken mot seg selv.

BEKLAGER: Her får utviklingsshemmede Vegard endelig en beklagelse fra bystyret. Video: Siv Johanne SeglemVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– I denne saken har vi dummet oss ut skikkelig ut, sa Eivor Evenrud (R) fra talerstolen i Oslo rådhus onsdag, da hun la fram sitt forslag om å skrote gjengs leie for beboere med funksjonsnedsettelser.

Før bystyremøtet var det varslet demonstrasjon fra Norsk Forbund for Utviklingshemmede. Mange av deres medlemmer har fått en sjokkøkning i husleia etter at det fra 2016 ble innført gjengs leie, som tilsvarer markedspris, for alle som leier kommunale boliger.

Onsdag morgen varslet byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) at bystyret ville gå inn for å nedjustere leia med umiddelbar virkning. De berørte vil også få tilbakebetalt differansen mellom subsidiert og gjengs leie for hele perioden dette har vært gjeldende.

– Lei oss

Det var uvanlig fullt i galleriet av innbyggere som hadde kommet for å overvære behandlingen, påpekte ordfører Marianne Borgen (SV).

Blant de oppmøte var utviklingshemmede Vegard Kile (55), som i januar ble truet med utkastelse fordi han ikke hadde klart å betale prisøkningen på sin egen bolig. I forkant av behandlingen fikk han overrakt brevet han hadde skrevet til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.