Erna Solberg erkjenner at regjeringen er på defensiven

- Vi har en jobb å gjøre

Meningsmålingene er dystre for regjeringen, men statsminister Erna Solberg (H) har marsjordren klar: Vi må brette opp ermene.

PRIDE: Mottakelse av representater for Pride 2019 ved statsministerboligen. Erna Solberg ved mottakelsen.
Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
PRIDE: Mottakelse av representater for Pride 2019 ved statsministerboligen. Erna Solberg ved mottakelsen. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Rødt-leder Bjørnar Moxnes skyller det opprørsbølgene over landet, men den folkelige motstanden mot bompenger, vindkraft og sykehuspolitikk forklarer ikke hvorfor det butter for regjeringen, mener statsministeren.

- Forklaringen er at vi ikke er gode nok på å selge vår egen politikk. Vi må brette opp ermene. Vi har brukt litt mye tid på å komme i gang som regjering.

- Komme i gang som regjering?

- Altså, som fire partier, svarer Solberg og sier det er blitt «gått runder på gamle saker», for å sikre at alle fire partiene kan stille seg bak dem.

- Det har gått litt tregt i vår?

- Jeg vil ikke kalle det tregt, men vi har en liten jobb å gjøre med å komme på offensiven. Vi har veldig mye god politikk og mange gode resultater, men vi vinner ikke valg på å fortelle hva vi har gjort. Vi vinner valg på å fortelle hva vi skal gjøre, sier hun.

Opprørsbølge

På snittmålingene er koalisjonen hennes langt unna flertall, med Venstre og KrF under sperregrensen, Frp på rundt 10 prosent og Høyre på ca. 22 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer