Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har en justisminister som snakker om «lageret av asylbarn»

Reaksjoner på Anundsens asyluttalelser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergens Tidende (BT) avslørte i dag at asylbarn som har vært lenge i Norge, er blitt hurtigutsendt av landet tross regjeringens ordre om det motsatte.

Justisminister Anders Anundsen tok på seg ansvaret og beklaget overfor Stortinget.

I forkant av orienteringen i Stortinget i dag møtte BT statsråden. Etter samtalen ble han sitert på følgende etter spørsmål om barn som ikke skulle vært sendt ut nå er sendt ut:

- Alle disse er her ulovlig. Det Politidirektoratet (POD) fikk beskjed om av oss, var at utsendelse av lengeværende barn ikke skulle prioriteres foran de som har vært her kort tid. Vi skulle ikke tømme lageret av lengeværende barn. Det som kan ha skjedd, er at lengeværende barn er blitt prioritert sendt ut, fordi de nettopp er lengeværende. Det skulle ikke skjedd. Dette er mitt ansvar.


Uttallelsen «Vi skulle ikke tømme lageret av lengeværende barn» får flere politiske motstandere og samarbeidspartnere av Anundsen til å reagere i kveld.

Budsjettkamerat Trine Skei Grande i Venstre tok det opp allerede i Stortinget i ettermiddag.

- Klokka 15.45 i Bergens Tidende så uttrykker Anundsen at han ikke skulle tømme lageret av barn. Jeg synes ikke det er en heldig uttalelse, president. Jeg forventer at statsråden har en litt annen tone når han skal svare på disse spørsmålene, sa Grande, som tidligere i sin taletid listet opp flere spørsmål om asyltabben til Anundsen. Hele klippet kan høres øverst i denne saken.

På Twitter har flere slengt seg på. Arbeiderpartiets Hadia Tajik skriver:


- Me har ein justismin som snakker om "lageret av asylbarn", twitrer Tajik og lenker til BT-artikkelen.

SVs Audun Lysbakken setter spørsmålstegn ved språkbruken:

- "Skulle ikke tømme lageret av barn"?!? Hva slags språkbruk om #asylbarn er det justisministeren tillater seg?, skriver han.

Også andre har påpekt uttalelsen og kommentator Sven Egil Omdal omtaler statsråd Anundsen som «lagersjef». Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen skriver:

OMDØPT SOM LAGERSJEF: Justisminister Anders Anundsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OMDØPT SOM LAGERSJEF: Justisminister Anders Anundsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Barn som lagervare. Anundsen: - Skulle ikke tømme lageret av barn - Bergens Tidende, skriver hun.

Også flere andre aktive twitrere harselerer med ordbruken.

Klokka 21.46 i kveld kontaktet Dagbladet justisdepartementet om uttalelsen. Tilbakemeldingen fra kommunikasjonskontoret i departementet 19 minutter senere var at Anundsen ikke hadde tid eller anledning til å kommentere uttalelsen sin i kveld.

S
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media