- Vi har en justisminister som snakker om «lageret av asylbarn»

Reaksjoner på Anundsens asyluttalelser i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bergens Tidende (BT) avslørte i dag at asylbarn som har vært lenge i Norge, er blitt hurtigutsendt av landet tross regjeringens ordre om det motsatte.

Justisminister Anders Anundsen tok på seg ansvaret og beklaget overfor Stortinget.

I forkant av orienteringen i Stortinget i dag møtte BT statsråden. Etter samtalen ble han sitert på følgende etter spørsmål om barn som ikke skulle vært sendt ut nå er sendt ut:

- Alle disse er her ulovlig. Det Politidirektoratet (POD) fikk beskjed om av oss, var at utsendelse av lengeværende barn ikke skulle prioriteres foran de som har vært her kort tid. Vi skulle ikke tømme lageret av lengeværende barn. Det som kan ha skjedd, er at lengeværende barn er blitt prioritert sendt ut, fordi de nettopp er lengeværende. Det skulle ikke skjedd. Dette er mitt ansvar.

Uttallelsen «Vi skulle ikke tømme lageret av lengeværende barn» får flere politiske motstandere og samarbeidspartnere av Anundsen til å reagere i kveld.

Budsjettkamerat Trine Skei Grande i Venstre tok det opp allerede i Stortinget i ettermiddag.

- Klokka 15.45 i Bergens Tidende så uttrykker Anundsen at han ikke skulle tømme lageret av barn. Jeg synes ikke det er en heldig uttalelse, president. Jeg forventer at statsråden har en litt annen tone når han skal svare på disse spørsmålene, sa Grande, som tidligere i sin taletid listet opp flere spørsmål om asyltabben til Anundsen. Hele klippet kan høres øverst i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer