- Vi har en situasjon, vi får ikke forlate flyet

Tone (55) og følget på 14 var stengt inne på flyet sitt etter bombealarm ved flyplassen i Düsseldorf.

 DüSSELDORF:  Er Tysklands tredje største flyplass med 16,6 millioner passasjerer per år. Foto: Wikimedia Commons.
DüSSELDORF: Er Tysklands tredje største flyplass med 16,6 millioner passasjerer per år. Foto: Wikimedia Commons.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Flyplassen åpnet igjen ved 2230-tida i kveld. Faren er over, ifølge tyske medier.

(Dagbladet): Den europeiske luftfartsmyndigheten Eurocontrol melder om forsinkelser og mulige omflyvninger på grunn av en bombealarm ved flyplassen i Düsseldorf.

Det skal være forlatt bagasje som er grunnen til bombealarmen, og politiet forsøker nå og finne ut av den mystiske bagasjen. Ifølge det tyske nyhetsbyrået RPO ble terminal A og B stengt ved 16.15-tida. Klokka 17.30 ble også flyplassens terminal C stengt, ifølge nyhetsbyrået.

Tone Greni (55) fra Oslo landet med SAS i Düsseldorf ved 18-tida. Nå får ingen forlate flyet.

- Vi sitter her og kommer ikke noe sted. Her er det full katastrofealarm, sier til Dagbladet.

- Vi kom fra Oslo og landet i Düsseldorf. Da vi landet kom kapteinen og sa at «vi har en situasjon, vi får ikke forlate flyet». Nå har vi sittet i en time, sier hun til Dagbladet ved 1905-tida.

I hennes følge er det 14 stykker. Totalt anslår hun at det på flyet er 70-75 passasjerer.

Trussel - Det går greit med alle sammen her, det har vært servering på flyet og det er en rolig, fin stemning om bord. Vi ser terminalen, men det er ingen som får lov å komme inntil selve terminalen.

- Vi har fått beskjed om at det er en trussel mot flyplassen. Det er fullt oppbud med politibiler og ambulanser her, og det hoper seg opp med fly på rullebanen, sier hun til VG.

Hun beskriver situasjonen som forholdsvis udramatisk, og sier SAS-crewet kommuniserer bra.

Mens hun har Dagbladet på tråden opplyser crewet på calling-anlegget at myndighetene jobber det de kan for å få kontroll på situasjonen. Deretter får passasjerene opplyst at kapteinen håper de snart kan forlate flyet - og at busser skal hente dem.

Viktig flyplass Düsseldorf har nærmere 600 000 innbyggere og Düsseldorf internasjonale lufthavn er Tysklands tredje største flyplass med 16,6 millioner passasjerer per år.

Bare Frankfurts og Münchens flyplasser har flere passasjerer.

Flyplassen i Düsseldorf har opp til 700 avganger og landinger per dag.

FÅR IKKE FORLATE: Tone Greni (t.v.) og venninnen Line Hansen skryter av personalets håndtering av bombetrusselen i Düsseldorf. Foto: Privat
FÅR IKKE FORLATE: Tone Greni (t.v.) og venninnen Line Hansen skryter av personalets håndtering av bombetrusselen i Düsseldorf. Foto: Privat Vis mer