- Vi har et fritt Internett

- Jeg tror folk vil ha en rettferdig oppfatning. Flertallet av folk støtter ikke Nobelkomiteens beslutning, sa Kinas talskvinne.

FRITT INTERNETT: - Disse nettsidene du refererer til, jeg kjenner ikke til hvilke problemer de har. Jeg viser til kinesisk lov og vi har fritt Internett, sa pressetalskvinne Jiang Yu, på spørsmål om hvorfor BBCs, CNNs og NRKs nettsider er blokkert fra Kina. Foto: SCANPIX
FRITT INTERNETT: - Disse nettsidene du refererer til, jeg kjenner ikke til hvilke problemer de har. Jeg viser til kinesisk lov og vi har fritt Internett, sa pressetalskvinne Jiang Yu, på spørsmål om hvorfor BBCs, CNNs og NRKs nettsider er blokkert fra Kina. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet): Dagens pressekonferanse i det kinesiske utenriksdepartementet er trolig den siste anledningen kinesiske styresmakter har til å lufte sin vrede over morgendagens fredsprisseremoni til ære for den fengslede regimekritikeren Liu Xiaobo.

Grytidlig i dag morges ble også nyhetsnettstedene til CNN og BBC plutselig blokkert for internettbrukere på det kinesiske fastlandet. NRK sine nettsider har også blitt blokkert, melder NRK. Da fredsprisen ble annonsert i Oslo 8. oktober gikk sendingene til disse to globale TV-stasjonene i svart for seere i Kina.

- Vi har fritt Internett Om nettstedene nå er blokkert på grunn av det store fredsprisfokuset er foreløpig uklart. Men å blokkere to av verdens største nyhetsnettsteder oppfattes som usedvanlig.

Fra før av er sosiale medier som Facebook, Twitter og YouTube sperret for internettbrukere i Kina.

- Disse nettsidene du refererer til, jeg kjenner ikke til hvilke problemer de har. Jeg viser til kinesisk lov og vi har fritt Internett, sa pressetalskvinne Jiang Yu, på spørsmål om hvorfor BBC, CNN og NRKs nettsider er blokkert fra Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer