- Vi har fått afghanere på plenen igjen

Arild Stokkan-Grande (Ap) ber afghanerne utenfor Stortinget fortsette å gå til Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Arild Stokkan-Grande ber afghanerne utenfor Stortinget fortsette å gå til Afghanistan, og delta i gjenoppbyggingen av hjemlandet.

- Det er ingen ting som har forandret seg i situasjonen, annet enn at vi har fått afghanere på plenen igjen. Jeg synes det er helt feil at vi skal styre utlendingsfeltet etter hvem som kan skape mest oppmerksomhet rundt sin sak. Det er urettferdig mot dem som stiller aller svakest, sier Stokkan-Grande til Klassekampen.

Meldingen fra Stokkan-Grande til de 45 afghanerne som nå har slått seg ned på plenen foran Stortinget er klinkende klar:

- Når disse guttene har klart å komme seg fra Trondheim til Oslo på egne bein, så er de sterke nok til å gå videre ned til Afghanistan og delta i gjenoppbyggingen og motstandskampen der. De er unge menn i sin beste alder, og bør snarest komme seg tilbake til Afghanistan!

FNs høykommissær for flyktninger er enig i at afghanere kan sende tilbake. Afghanistan er ikke så farlig at Norge bør stanse alle tvangshjemsendelser til landet, fastslår FNs høykommissær for flyktninger overfor Dagsavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer