Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har fått beskjed om at vi skal få det siste vi har bedt om fra Facebook

Politiet afortsetter arbeidet med å kartlegge Sigrids liv på sosiale medier.

SKAL FÅ INFORMASJON: Grete Lien Metlid forteller at politiet nå skal få det siste de har bedt om av Facebook.  Foto: Jo Straube / Dagbladet
SKAL FÅ INFORMASJON: Grete Lien Metlid forteller at politiet nå skal få det siste de har bedt om av Facebook. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo-politiet sier til Dagbladet at de nå skal få tilgang til alt har bedt om fra Facebook i forbindelse med Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) forsvinning.

- Vi har fått beskjed om at vi skal få det siste vi har bedt om. Hva det er ønsker vi ikke å gå inn på, sier Metlid til Dagbladet.

Politiet hadde i utgangspunktet full tilgang til Sigrids Facebook-konto gjennom en app på hennes Iphone som ble funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage kort tid etter at hun ble meldt savnet.

De mistet imidlertid tilgang til kontoen da de ba Facebook sperre den, og har siden hatt problemer med å få all informasjon de trenger fra selskapet.

Bevis kan være borte Politiet arbeider med å kartlegge Sigrids liv og bevegelser på sosiale medier.

Ett av programmene politiet vet at Sigrid brukte forsvinningsdagen er tjenesten Snapchat. Dette er en applikasjon man kan laste ned til smarttelefoner.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Evan Spiegel, en av grunnleggerne av tjenesten, bekrefter overfor Dagbladet at de har vært i kontakt med norsk politi im Sigrids bruk av Snapchat, men forteller at de ikke har kunnet hjelpe politiet nevneverdig. Selskapet lagrer ikke posisjonsdata, og kan ikke gjenskape bilder som har blitt sendt og sett gjennom Snapchat.

Flere biltips Tirsdag gikk politiet ut og etterlyste en ny som skal ha blitt sett av flere vitner i Låveveien i det aktuelle tidsrommet.

Metlid sier at politiet ikke har fått noe avklaring på den burgunderrøde bilen og føreren som er etterlyst.

- Vi har fått inn cirka 30 tips om denne bilen, sier Metlid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media