«Vi har fått de statsrådspostene vi ønsket oss»

Audun Lysbakken (32) er ny barne-, likestillings- og integreringsminister.

YNGSTE FRA VENSTRE:  Audun Lysbakken er Norges første mannlige barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Han er også yngst i Stoltenbergs nye regjering - og står helt til venstre på dagens bilde av statsminister Jens Stoltenberg og hans nye regjering på Slottsplassen i dag. Foto: Scanpix
YNGSTE FRA VENSTRE: Audun Lysbakken er Norges første mannlige barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Han er også yngst i Stoltenbergs nye regjering - og står helt til venstre på dagens bilde av statsminister Jens Stoltenberg og hans nye regjering på Slottsplassen i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Smilende, høyreist og i blå dress kom regjeringens yngste minister, barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (32) ut på Slottsplassen sammen med resten av regjeringen rundt klokka 11.30 i formiddag.

- Han strutter av lykke, sier en SV-person som ser på den historiske hendelsen foran slottet. Skryt fra sjefenJens Stoltenberg skrøt av sin nye barneminister da han offentliggjorde den nye regjeringen sin foran slottet i dag:

- Jeg har hatt den glede å jobbe med han under forhandlingene til Soria Moria II. Jeg har stor respekt for hans politiske egenskaper, hvordan han formulerer politikken og finner nye løsninger, sa Jens Stoltenberg da han presenterte sin nye regjering i høstkulden i hovedstaden i dag.

Og Lysbakken var en populær mann i dag. Mens de fleste ministrene allerede hadde forlatt Slottsplassen i sorte biler, var det bare Lysbakken igjen. Sammen med veteranene Trond Giske og Erik Solheim.

- Jeg skal jobbe for å få en ny og bedre inkluderingsdebatt i Norge. Om det positive, men også om hva som er vanskelig, sier Lysbakken til pressefolkene rundt ham. Og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer