Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi har fått de statsrådspostene vi ønsket oss»

Audun Lysbakken (32) er ny barne-, likestillings- og integreringsminister.

YNGSTE FRA VENSTRE:  Audun Lysbakken er Norges første mannlige barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Han er også yngst i Stoltenbergs nye regjering - og står helt til venstre på dagens bilde av statsminister Jens Stoltenberg og hans nye regjering på Slottsplassen i dag. Foto: Scanpix
YNGSTE FRA VENSTRE: Audun Lysbakken er Norges første mannlige barne-, likestillings- og inkluderingsminister. Han er også yngst i Stoltenbergs nye regjering - og står helt til venstre på dagens bilde av statsminister Jens Stoltenberg og hans nye regjering på Slottsplassen i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Smilende, høyreist og i blå dress kom regjeringens yngste minister, barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (32) ut på Slottsplassen sammen med resten av regjeringen rundt klokka 11.30 i formiddag.

- Han strutter av lykke, sier en SV-person som ser på den historiske hendelsen foran slottet.

Skryt fra sjefen

Jens Stoltenberg skrøt av sin nye barneminister da han offentliggjorde den nye regjeringen sin foran slottet i dag:

- Jeg har hatt den glede å jobbe med han under forhandlingene til Soria Moria II. Jeg har stor respekt for hans politiske egenskaper, hvordan han formulerer politikken og finner nye løsninger, sa Jens Stoltenberg da han presenterte sin nye regjering i høstkulden i hovedstaden i dag.

Og Lysbakken var en populær mann i dag. Mens de fleste ministrene allerede hadde forlatt Slottsplassen i sorte biler, var det bare Lysbakken igjen. Sammen med veteranene Trond Giske og Erik Solheim.

- Jeg skal jobbe for å få en ny og bedre inkluderingsdebatt i Norge. Om det positive, men også om hva som er vanskelig, sier Lysbakken til pressefolkene rundt ham. Og fortsetter:

- Jeg er glad for at jeg får aldersnittet i regjeringen ned. Og vi i SV har fått de statsrådspostene vi ønsket oss, for å få fram SVs politikk.

Annerledes debatt
- Men hvem skal representere grasrota nå som du er blitt minister? Lurer en journalist.

- Jeg skifter ikke personlighet selv om blir statsråd. Gjennom sine fire år i regjering, har SV vist at vi kjemper for politikken får på samme måte, sier Lysbakken.

Lysbakken sier gang på gang at han ønsker en ny debatt om innvandring i Norge, og at innvandringsdebatten druknet i asyldebatten.

BEREIST:  Her er SV-nestleder Audun Lysbakken utenfor fengselet i provinshovedstaden Meymaneh i Nord-Vest-Afghanistan tidligere i år. Foto: Scanpix
BEREIST: Her er SV-nestleder Audun Lysbakken utenfor fengselet i provinshovedstaden Meymaneh i Nord-Vest-Afghanistan tidligere i år. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi må få i gang debatten rundt hvordan Norge skal være som et flerkulturelt samfunn. Problemet hittil har vært at vi ikke har fått diskutert hvordan vi skal lykkes. Det har bare vært snakk om hvordan vi skal holde folk ute. Vi må jobbe for å unngå segregering - og sørge for at alle får like muligheter, sier Lysbakken.

Slåss for smått og stort
Lysbakken er nestleder i SV, og skriver følgende om seg sjøl på bloggen sin:

«Audun Bjørlo Lysbakken (f 1977) er nestleder i Sosialistisk Venstreparti, og har blogget på rettvenstre.no siden 17.mars 2006. Jeg er fra Bergen, og er tidligere stortingsrepresentant og bystyremedlem. Ved valget 2009 er jeg førstekandidat for SV i Hordaland».

«Jeg slåss for: En tøff fordelingspolitikk, en grønn klimapolitikk, internasjonal solidaritet og mer demokrati. Jeg blogger fordi jeg vil dele meninger om små og store spørsmål, fortelle om hva jeg driver med og tror på, gi et innblikk i hverdagen som politiker og ikke minst: få tilbakemeldinger fra folk som mener noe om det jeg gjør og står for».


Aktiv på nettet

Mens politikere har fått kjeft for at de har sluttet helt med nettaktiviteten etter valget, er Lysbakken aktiv, både på blogg og twitter. Følgende gladmelding kom på Audun Lysbakkens twitterside i går:

«Men på livets lyse side: I dag har jeg passert 2000 fine, flotte mennesker som følger meg på Twitter. Plass til flere!»

Som fersk minister, får han nok snart mange nye tilhengere.

Likelønn-forkjemper
«I Dagsavisen i dag har jeg skrevet om en av de tingene jeg har tenkt å jobbe mest med de neste fire årene, likelønn. Det er nemlig ikke innstrammingene i asylpolitikken Soria Moria 2 vil bli husket for om noen år, men likelønnsløftet», skriver Lysbakken på nettsida.

Nå blir Lysbakken likestillingsminister, med makt. De neste fire årene vil vise om han og regjeringen blir husket for likelønnsløftet for landets kvinner.

MANN FOR FRAMTIDA:  Her er SVs nestleder Audun Lysbakken (32) med å sette i gang årets valgkamp på Grønland i Oslo. Bergenseren er en av de unge SV-erne som kan ta over partiroret den dagen Kristin Halvorsen bestemmer seg for å gå av i politikken. Foto: Scanpix
MANN FOR FRAMTIDA: Her er SVs nestleder Audun Lysbakken (32) med å sette i gang årets valgkamp på Grønland i Oslo. Bergenseren er en av de unge SV-erne som kan ta over partiroret den dagen Kristin Halvorsen bestemmer seg for å gå av i politikken. Foto: Scanpix Vis mer

• Audun Lysbakken har sin egen blogg, rettvenstre.no.

KRONPRINS:  SVs nestleder Audun Lysbakken er en av Kristin Halvorsens mest betrodde. Foto: Scanpix
KRONPRINS: SVs nestleder Audun Lysbakken er en av Kristin Halvorsens mest betrodde. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media