KONGSVINGER: Politistasjonssjef i Kongsvinger, Bjørn Berntsen, sier til Dagbladet i kveld at de har fått en rekke tips fra publikum etter at Rajana (6), Somaja (8) og faren Mansur Mahashev ble etterlyst i media. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONGSVINGER: Politistasjonssjef i Kongsvinger, Bjørn Berntsen, sier til Dagbladet i kveld at de har fått en rekke tips fra publikum etter at Rajana (6), Somaja (8) og faren Mansur Mahashev ble etterlyst i media. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Vi har fått et klarere bilde av bilen

Politistasjonssjef Bjørn Berntsen i Kongsvinger sier de har fått en rekke tips i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Politistasjonssjef Bjørn Berntsen i Kongsvinger opplyser til Dagbladet ved 22-tida i kveld at politiet har fått en rekke interessante tips etter at de to jentene og faren ble etterlyst i media i ettermiddag.

- Blant annet har vi nå fått et klarere bilde av hva slags bil barna forsvant i.Vi søker fortsatt etter en sølvgrå bil, muligens en Toyota. Men vi har ikke fått tips fra noen som har sett bilen etter at den forsvant fra skolebussen utenfor Kongsvinger, sier Berntsen.

Mye av den tekniske etterforskningen er nå overlatt til Oslopolitiet, fordi jentene har vokst opp på Grorud.

Anmeldt for omsorgssvikt Mansur Mahashev er under etterforskning av politiet i Oslo, etter at barnevernet i Grorud bydel har anmeldt han. Det er ikke riktig som Dagbladet fikk opplyst, og skrev i går, at det er tatt ut tiltale mot ha etter anmeldelsen.

Jourhavende jurist Trine Bingeland ved Stovner politistasjon bekrefter overfor Dagbladet at saken fortsatt er til etterforskning. 

- Jeg kan bekrefte at vi bistår kongsvingerfaren, og at barnevernssaken skulle opp i Fylkesnemnda denne uka med spørsmål om omsorgsovertakelse. Ut over det kan jeg ikke kommentere saken nå, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet seint i kveld.

Saken om plassering i fosterhjem skulle denne uken behandles av barnevernsnemnda hos fylkesmannen i Oslo, der det skulle avgjøres om barna videre skulle være plassert i fosterhjem.

Etter at familien kom fra Tsjetjenia til Norge har hele familien vært bosatt på en adresse i Groruddalen i Oslo.

Væpnet aksjon i Oslo Væpnet politi aksjonerte i 20-tida i kveld mot farens bolig i Oslo.

- Jeg kan bekrefte at vi var på stedet, men kan ikke si noe om hvilke funn som eventuelt ble gjort der, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til NRK.

Ifølge NRK skal ikke ha tatt med seg noen større beslag fra leiligheten.

Godt integrert Søstrene, som går sammen i skolens felles første- og andreklasse, har vært elever siden nyttår. Da kom de fra en annen familie til fosterforeldre og nye omgivelser. 

- Det er ikke mange elever her ved skolen med utenlandsk opprinnelse. Søstrene er blitt veldig godt integrert på skolen, har mange venner og er akkurat som de andre elevene, sier skolens svenske rektor Britt-Marie Paulsson til Dagbladet.

Etterlyst Hedmark politidistrikt valgte i dag å etterlyse de to tsjetsjenske jentene og den mistenkte faren med navn og bilde.

- Vi holder på å gjøre vitneavhør i saken, og har blant annet fått forklaring fra fosterforeldrene. Vi har også fått en rekke tips fra personer som mener de kan ha sett bortføringsbilen, sier politiadvokat Irene Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt.

Politiet ber folk om å ringe inn tips på telefonnummer 62 53 90 00 .
Call Send SMS Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

AKSJON: Politiet slo ved 20-tida i kveld til mot leiligheten til den mistenkte faren Mansur Mahashev på Oslo øst. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak
AKSJON: Politiet slo ved 20-tida i kveld til mot leiligheten til den mistenkte faren Mansur Mahashev på Oslo øst. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak Vis mer
ETTERLYST: Mansur Mahashev ble i dag etterlyst etter at politiet mistenker at han skal ha bortført barna sine. Foto: Politiet
ETTERLYST: Mansur Mahashev ble i dag etterlyst etter at politiet mistenker at han skal ha bortført barna sine. Foto: Politiet Vis mer