Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har fått informasjon som vi foreløpig ikke kan gå ut med

Galina (28) ble funnet drept i sin egen bil.

DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat
DREPT I BILEN: Galina Sandeva (28) ble funnet drept i sin egen bil, en bulgarsk registrert Ford Fiesta, på Bispekaia torsdag 17. desember. Dette bildet er omkring ett år gammelt, og er ikke fra den samme bilen som hun ble funnet drept i. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet jakter en eller flere ukjente gjerningsmenn, etter at 28 år gamle Galina Sandeva fra Bulgaria ble funnet drept i sin egen bil, en grå Ford fiesta, ved Operaen i Oslo sentrum for snart to uker siden.

Til Dagbladet opplyser politiet at de har fått informasjon som de ikke kan gå ut med på nåværende tidspunkt.

- Vi jobber fortsatt bredt med innhenting av ulikt materiale og informasjon, men vi har informasjon som vi foreløpig ikke kan gå ut med. Hva denne informasjonen er ønsker jeg ikke å kommentere, sier Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Han forteller at politiet har mottatt mange tips i forbindelse med drapet, men mener det fortsatt er noen der ut som har informasjon om ugjerningen som de ønsker å komme i kontakt med.

- Vi ønsker informasjon fra onsdag kveld etter klokka åtte og utover kvelden 16. desember. Vi har ingen gjennombrudd i saken, sier han.

- Telefonen inneholder viktige spor 28 år gamle Galina Sandeva var fra Dobrich i Bulgaria, og var en del av Oslos prostitusjonsmiljø. Oslopolitiet kjente til kvinnen, men hadde ikke hatt kontakt med henne ut over det arbeidet de normalt gjør i forhold til prostituerte.

FORSVUNNET:: Galina Sandeva hadde en telefon av denne typen. Den er forsvunnet, og politiet ønsker informasjon om den. Foto: Politiet.
FORSVUNNET:: Galina Sandeva hadde en telefon av denne typen. Den er forsvunnet, og politiet ønsker informasjon om den. Foto: Politiet. Vis mer

Bredli ønsker ikke å konkludere med at det er en sexkunde som stå bak drapet, men mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100, fra Bulgaria.

Telefonen skal inneholde viktig informasjon som politiet ønsker å få tak i.

- Det er fordi det er en telefon som tilhører den drepte. Vi har innhentet teledata fra telefonselskapet, men hva som ligger i den informasjonen kan jeg ikke gå i detaljer på, sier Bredli.

- Vi som jobber er optimister, men vi er avhengig av å få all den informasjon som vi kan få.

Mener elektroniske spor vil felle morderen I forrige uke opplyste politiet på en pressekonferanse at de mottok et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32 forrige onsdag.

Oppringningen ble besvart etter ti sekunder og varte i åtte sekunder. Men det var ingen samtale og politiet oppfattet det som en lommeoppringing.

- Selv om Galinas telefon eventuelt ikke blir funnet, vil politiet ved innsyn i teleopplysninger avdekke hvem hun har hatt kontakt med. Elektroniske spor blir stadig mer viktig og er ofte avgjørende for å ta gjerningspersonen, sier Camilla Wiermyhr, bistandsadvokaten til Sandevas familie, til Dagbladet.

28-åringen ble sist observert ved Vippetangen i Oslo i 20.30-tiden onsdag  16. desember. 20 timer seinere ble hun funnet drept i sin egen bil på Bispekaia, rett ved operaen. Det var venner av Sandeva som hadde gått ut for å lete etter henne, som fant henne drept.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media