- Vi har fått oss en skikkelig trøkk

Men Inga Marte Torkildsen mener det var riktig av Lysbakken å trekke seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hun fikk kjennskap til Lysbakkens avgjørelse i forkant av dagens pressekonferanse.

- Jeg er tilhenger av at feil skal få konsekvenser. Derfor trekker jeg meg, sa Lysbakken.

Thorkildsen mener det var riktig avgjørelse av Lysbakken.

- Jeg synes dette er veldig trist selvfølgelig. Men når det ble som det ble, var dette en klokt av Audun å ta konsekvensene på måten han gjorde, sier Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.

- Og så må jeg si at vi har fått oss en skikkelig trøkk, men vi skal reise oss igjen. Samtidig får jeg ekstra ståpåvilje av dette. Det er kanskje rart å si, men jeg er mer engasjert enn noen gang. Det er så mange urettferdige sider med denne verden som vi vil gjøre noe med, sier hun.

Svekker dette Lysbakkens lederkandidatur?

- Jeg håper ikke det. Vi skal la valgkomiteen ta en runde på situasjonen. Kristin Halvorsen har lagt vekt på at han har lært av dette og tatt avgjørelser som vitner om lederskap og klokskap som ikke alle har.

I forbindelse med Lysbakkens ønske om å tre av som statsråd, møtte statsminister Jens Stoltenberg pressen utenfor slottet i ettermiddag. Der ble det klart at  Kristin Halvorsen blir settestatsråd i Barne- og likstillingsdepartementet inntil de finner en som kan erstatte Audun Lysbakken.

Inga Marte Thorkildsen, som sitter i finanskomiteen på Stortinget for SV, har av mange blitt trukket fram som kandidat til å ta over ministerposten i Barne- og likestillingsdepartementet.

Du trekkes fram som het kandidat for ministerposten i BLD?

- Det får dere bare spekulere på. Jeg vil ikke kommentere dette, sier Thorkildsen.