- Vi har fått tusen nye medlemmer på under en måned. Mange støtter Israel og er kritiske til norske medier

MIFF-leder Conrad Myrland.

VEKST: MIFF-leder Conrad Myrland sier organisasjonen aldri har opplevd så stor vekst som nå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VEKST: MIFF-leder Conrad Myrland sier organisasjonen aldri har opplevd så stor vekst som nå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): MIFF-leder Conrad Myrland skriver på Med Israel for freds (MIFF) egne nettsider at organisasjonen på tirsdag passerte 8000 medlemmer.

«Fredag 11. juli passerte MIFF 7000 medlemmer. Tirsdag 5. august - drøye tre uker senere - har MIFF passert 8.000 medlemmer.» skrev Myrland på nettstedet tirsdag.

- Dette er betalende medlemmer som vi har sendt ut fakturaer til fortløpende. Det er jo en risiko for at ikke alle betaler, men det regner jeg ikke med er mange, sier Conrad Myrland til Dagbladet.

Støtte til Israel - En av grunnene til at vi har opplevd en slik vekst, er fordi mange har en støtte til Israel, men også en kritikk mot hvordan norske medier dekker konflikten. Når disse opplever at Israel er under angrep på hjemmebane og opplever press, kritikk og fordømmelse i Norge, samtidig som saken får mye oppmerksomhet, så er det mange som melder seg inn, sier Myrland til Dagbladet.

Han sier at MIFF aldri har opplevd en like stor vekst som de siste drøye tre ukene, men at de har opplevd en sammehengne vekst i flere år allerede. Medlemskontigentene i MIFF er fra 215 til 440 kroner.

- Tror du kampanjen mot norske journalister og Midtøsten-dekningen spiller inn på medlemstallene?

- MIFF har fått mer oppmerksomhet, og drevet markedsføring av nettsider og lignende. Det bidrar til at folk engasjerer seg. Samtidig synes folk vi er et viktig korrektiv. Både fordi vi har kritisert det vi ser på som ovetramp fra journalister, og fordi vi daglig har nyheter og vinklinger fra Israel og konflikten som ikke kommer fram i norske medier, sier Myrland.

- Mitt inntrykk er at enkelte av de norske utenriksreporterne har vært dårlig til å komme kritikerne i møte og lytte på kritikk, sier han.

Myrland og MIFF har blant annet vært i en opphetet konflikt med TV 2-reporter Fredrik Græsvik, som ble omtalt i Dagbladet. Græsvik opplyste på Twitter i går at han blir tatt av TV-kanalens Midtøsten-dekning. TV 2 sier på sin side at Græsvik bare er på ferie.

Avviser hat Selv om MIFFs kampanjer av flere har blitt sterkt kritisert og stemplet som hatefulle, avviser Myrland denne kritikken.

- Det er en kritikk jeg ikke aksepterer. MIFF har vært saklige i sin kritikk av norske medier, og hvis man kaller denne kritikken for hat, kan man jo spørre seg hva de andre aktørene viser overfor Israel, sier Myrland.

Han sier at medlemsveksten og den økte oppmerksomheten, også fører til at flere er kritisk.

- Engasjementet er stort på begge sider. Baksiden er når kritikken går over i sjikane og enda verre, trusler. Vi har eksempler på det også, sier Myrland.