-  Vi har fått vår Haider

Biskop Gunnar Stålsett mener Carl I. Hagen kan sammenliknes med høyreekstreme politikere som Jörg Haider og Jean-Marie Le Pen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Vi har kanskje hatt en Haider lenge, men nå er det i alle fall blitt tydelig. Slike fremmedfiendtlige uttalelser som Frp-formann Hagen kom med i sin tale hos Levende Ord, har vi hittil vært spart for i Norge på et så høyt politisk nivå, sier Stålsett.

-  Det minner om det som skjedde overfor jødene i mellomkrigstida. Dette er en dramatisering av den politiske situasjonen i Norge, sier Stålsett, som også sterkt beklager at menigheten jublet til Hagens islamsjikane.

-  Tar man imot denne typen utsagn med hallelujarop, blir det en belastning for andre kristne og for Den norske kirke. Det at man har en så ukritisk holdning til Israel, og at alle som kritiserer palestinerne blir møtt på en slik måte, er beklagelig. Man kan ikke hylle den typen hets mot mennesker av en annen tro, sier Stålsett.

Han understreker at Levende Ord verken er en del av Den norske kirke eller medlem av Norges kristne råd, og at den således ikke er representativ for flertallet av kristne i Norge.

Ta klart avstand

-  Flertallet i Den norske kirke er opptatt av å vise toleranse og respekt overfor andre religioner. Selv om Levende Ord er en marginal gruppe i Kristen-Norge, bør kristne ledere ta ansvar for at slike holdninger ikke utvikles i menighetene, sier Stålsett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer