- Vi har fått vetorett

- Uforståelig, sier sjef ved kvinneklinikk. Unge Høyre og Unge Venstre fortsetter kampen i mot begrensninger i assistert befruktning.

KRFS SEIER: Kjell Ingolf Ropstad i forgrunnen under forhandlingene om ny regjeringsplattform på Gran. Nå fortsetter negative reaksjoner fra to av de opprinnelige regjeringspartienes ungdomsorganisasjoner: Unge Høyre og Unge Venstre. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
KRFS SEIER: Kjell Ingolf Ropstad i forgrunnen under forhandlingene om ny regjeringsplattform på Gran. Nå fortsetter negative reaksjoner fra to av de opprinnelige regjeringspartienes ungdomsorganisasjoner: Unge Høyre og Unge Venstre. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrF fikk gjennomslag i regjeringsplattformen for at de kan si nei til endringer i bioteknologiloven som partiet ikke er enig i. Det kan utløse nye strider.

- Vi har fått vetorett, proklamerte KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad da han sammen med partilederne for Høyre, Frp og Venstre presenterte den nye regjeringserklæringen – Granavolden-plattformen – torsdag kveld.

Dermed kan lovendringer som åpner for eggdonasjon og assistert befruktning for enslige, som et flertall i Stortinget er for, bli satt på vent.

Unge Høyre er blant dem som har kjempet hardt for blant annet eggdonasjon.

- Jeg er skuffet, medgir 1. nestleder Daniel Skjevik-Aasberg overfor NTB.

- Vi kommer til å fortsette å kjempe for både eggdonasjon, surrogati og for å beholde abortloven slik den er i dag, sier han.

- Enklest

Skjevik-Aasberg erkjenner at det nå trolig ikke vil komme noen endringer på feltet i denne stortingsperioden.

Samtidig er han ikke overrasket over at KrF kunne hale i land denne seieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer