Skal fornye Venstre:

- Vi har for uklar profil

Iselin Nybø mener Trine Skei Grande er en god Venstre-leder. Derimot mener hun det er blitt for vanskelig for velgerne å vite hva Venstre står for.

NYTT PRINSIPP-PROGRAM: Iselin Nybø leder arbeidet med et nytt prinsipprogram i Venstre. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NYTT PRINSIPP-PROGRAM: Iselin Nybø leder arbeidet med et nytt prinsipprogram i Venstre. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ingen i Venstre er fornøyd med det resultatet vi fikk. Vi har noen lyspunkter, noen gode kommuner, men generelt er det ikke her vi skal være, fastslår Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister fra Venstre.

Den endelige opptellingen etter kommunevalget gir Venstre 3,9 prosent oppslutning, ned fra 5,5 prosent i 2015.

Det dårlige valgresultatet har ført til at en rekke Venstre-politikere har krevd Venstre-leder Trine Skei Grandes avgang. Også lederen i Unge Venstre vil ha fornyelse i ledelsen. Nybø mener media har vært med på å presse debatten fram.

- Trine er en god leder

- Det er kommet en debatt om ledelsen, som ikke minst Dagbladet har bidratt til. Det er naturlig, vi skal ha stor takhøyde. Men jeg mener det er mest ryddig å ta den debatten internt. Jeg synes Trine har vært og er en god leder, slår Nybø fast.

- Det viktigste vi kan gjøre nå er å kanalisere vår frustrasjon over i det som er vår hovedutfordring, sier Nybø som har en bestemt oppfatning av hva det er:

- Vi har en for uklar profil. Det er for vanskelig for velgerne å vite hva Venstre står for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer