Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har forberedt enkeltpersoner på hva som kommer i dag

Lederen av 22. juli-kommisjonen mener rapporten er helt usminket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt over klokken 6 forlot lederen av kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv, villaen på Bygdøy. Før hun møter statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i statsministerboligen, skal hun en tur innom kontoret for å legge siste hånd på verket.

Gjørv er spent foran den skjebnesvangre dagen.

- Vi er veldig spent, men samtidig litt tynget. Men det er også klart at jeg er full av energi, vi har forberedt oss godt. Det har vært et veldig intenst år, sier Gjørv til et fremmøtt pressekorps mandag morgen.

Lang dag Etter at rapporten er levert, venter en to timer lang pressekonferanse, et utall intervjuer og besøk i flere radio- og TV-studioer før årets kanskje lengste arbeidsdag er over for den erfarne advokaten.

Svært få vet alt om innholdet i rapporten, men noen enkeltpersoner har blitt informert.

- Vi har forberedt de som får spesiell omtale slik at de er forberedt på hva som kommer,sier Gjørv videre.

Når rapporten overleveres, markerer det slutten på ett års intenst og nitid arbeid for Bech Gjørv og de ni andre medlemmene i kommisjonen. 13. august i fjor fikk de i oppdrag av regjeringen å undersøke hva som skjedde - og hva som gikk galt - 22. juli og om det kunne vært gjort mer i forkant for å oppdage og hindre Anders Behring Breiviks terrorangrep i Oslo og på Utøya.

- Veldig slitsomt Gjørv håper at rapporten skaper en grobunn for diskusjon.

- Rapporten er veldig omfattende og det vil bli mye oppslag i media. Forhåpentligvis blir det et godt grunnlag for diskusjon om hvordan vi vil ha det i Norge, sier kommisjonslederen.

- Hvordan har du forberedt deg på denne dagen?

- I går hadde vi en intens dag med øvelser og lørdag klarte jeg å ta meg helt fri og tilbringe dagen med familien. Det var en veldig god oppladning, sier Gjørv.

- Dagen i dag kommer til å bli veldig slitsom, men veldig spennende og viktig, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media