- Vi har fortsatt håp

Stasjonssjef Diederik Willem Kolff kjenner alle de fem savnede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Stasjonssjef Diederik Willem Kolff kjenner alle de fem savnede besetningsmedlemmene om bord i Hercules-flyet som er savnet.

- Vi har vært i kontakt med samtlige av de savnedes familier. Enten personlig eller via telefon. Dette er utrolig tungt for familiene, sier stasjonssjef på Gardermoen, Diederik Willem Kolff, til Dagbladet.

- Fortsatt håp - Vi har fortsatt håp. Det er en stor leteaksjon på gang. Vi håper på det beste utfallet, sier Kolff.

Det er i kveld fortsatt ikke kommet livstegn fra Hercules-flyet. Det er svært dårlig vær med kraftig vind i området rundt Kebnekaise, Sveriges høyeste fjell. Svenske letemannskaper leter fortsatt etter flyet i kveld.

- Dersom flyet har greid å ta en nødlanding, er det en mulighet for at noen har overlevd. Vi leter ut fra disse forutsetningene, sier redningsleder Jonas Sundin i den svenske sjø- og flyredningssentralen i Göteborg til NTB.

Navnene frigitt Tidligere i kveld ble navnene på de savnede frigitt. De savnede er:

• Flyger Ståle Garberg

• Flyger og skvadronsjef Truls Ørpen

• Lasteleder Bjørn Yngvar Haug

• Lasteleder Siw Robertsen

• Offiser Steinar Utne

Alle de fem har samboere, og noen av dem har barn.

- Trist med feil Forsvarsdepartementet sendte i 20.15-tida i kveld ut en feilaktig melding til media om at det savnede Hercules-flyet hadde styrtet og at de fem om bord hadde mistet livet.

Stasjonssjefen synes feilen er trist.

- Det er trist at det ble gitt feilinformasjon. Jeg har vært i kontakt med samtlige av familiene til de fem og korrigert beskjeden, sier han til Dagbladet.

Pressemeldingen inneholdt også falske uttalelser tillagt forsvarsminsiter Espen Barth Eide der han kondolerte, og en presisering om at alle pårørende var varslet.

De savnede er fire besetningsmedlemmer og en passasjer. De fire besetningsmedlemmene er to flygere og to lasteledere.

Flyet tok av fra Evenes Lufhavn torsdag 14.30, og skulle fly til Kiruna i Sverige for å hente personell. Flyet ble borte fra flygekontrollen kl 14.53.

Departementet beklaget raskt på det sterkeste den feilaktige meldingen.

SAVNET:
Arkivbilde av C-130J Hercules transportfly. Et fly av denne typen med fem personer om bord er meldt savnet mellom Evenes og Kiruna. Flyet deltok i øvelsen Cold Response, opplyser Forsvaret. 

Foto: FORSVARET / Scanpix
SAVNET: Arkivbilde av C-130J Hercules transportfly. Et fly av denne typen med fem personer om bord er meldt savnet mellom Evenes og Kiruna. Flyet deltok i øvelsen Cold Response, opplyser Forsvaret. Foto: FORSVARET / Scanpix Vis mer