Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi har fortsatt ikke fått lov til å se sønnen vår. Vi skjønner ikke hvorfor

Foreldrene til drepte Ahmed Hassan snakker ut.

 VISER FRAM BILDET AV AHMED: Ahmeds lillebror Abdirahman og hans far Mohamed Hassan viser bildet av sønnen som ble Anton Lundin Pettersons andre offer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VISER FRAM BILDET AV AHMED: Ahmeds lillebror Abdirahman og hans far Mohamed Hassan viser bildet av sønnen som ble Anton Lundin Pettersons andre offer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROLLHÄTTAN (Dagbladet): - Vi visste ikke at det var siste gang vi skulle få se Ahmed i live, sier pappa Mohamed Hassan til Dagbladet.

Torsdag morgen opplevde han og kona Kiin alle foreldres mareritt: De mistet et barn. 15 år gamle Ahmed Hassan ble knivstukket og drept på skolen der han hadde gått det siste året.

Mamma Kiin ble gjenforent med sønnen for tre år siden. Hun kom til Sverige fra Somalia og etterlot seg sin eldste sønn i Somalia. Hun måtte vente i fem år før hun fikk se sønnen sin igjen. 

- Jeg er ikke sint på det terroristen har gjort, men jeg er sint og frustrert over at jeg ikke får se sønnen min igjen, sier hun.

Fotballinteressert og skoleflink Ahmed var den tredje og den eldste sønnen i en søskenflokk på åtte. Han var det eneste barnet i familien som gikk på Kronan skole. Resten av søsknene gikk på en barneskole i nærheten av der de bor.

Hans familie beskriver ham som en fotballinteressert gutt som var glad i å gå på skolen.

- Han spilte fotball etter skolen og var den første til å våkne opp for å dra på skolen, sier lillebror Abdirahman (12).

Ivrig viser han oss bilder av storebroren som han aldri får se igjen.

Familien ble ringt opp av medelever som fortalte dem om at Ahmed var blitt stukket med sverd og kniv på skolen. Mamma Kiin sprang til skolen, men kunne ikke finne Ahmed noen sted. Da fikk hun beskjed av politiet om at hun skulle reise til sykehuset. Der fikk de beskjed om at sønnen døde på operasjonsbordet av stikkskadene han hadde blitt påført.

Fortsatt ikke fått sett sønnen - Vi har fortsatt ikke fått lov til å se sønnen vår igjen. Det eneste vi vet er at kroppen hans har blitt kjørt til Göteborg. Vi forstår ikke hvorfor vi ikke får lov til å se sønnen vår. Politiet gir oss ikke informasjon, sier far Mohamed.

Familien sier at de ikke lenger føler seg trygge i sin egen bydel og mor Kiin sier at hun er kritisk til sikkerheten ved skoler i bydelen.

- Hvordan kan noe slikt skje? Skolen burde hatt bedre sikkerhetsrutiner. Takk gud for at ikke flere elever ble drept. Jeg får aldri se sønnen min komme hjem fra skolen og sette seg ned for å gjøre lekser, og jeg håper at ingen forelder får kjenne marerittet som vi opplever akkurat nå, sier hun.

Rasistisk motivert Tidlig fredag morgen bekrefter politiet i Sverige at motivet bak drapene på skolen i Trollhättan var rasistisk. Anton Lundin Petterson (21) tok seg inn på Kronan grunnskole i Trollhättan kommune iført maske og svarte klær, og angrep to elever og to lærere med sverd og stikkvåpen. 

- Det er snakk om hatvold, sier politimester Niklas Hallgren til Aftonbladet.

Politiet skal også ha funnet kniver i en bil som tilhørte mannen.

- Vi skal snakke om det litt seinere, sier politikommissær Thord Haraldsson om avskjedsbrevet til Göteborgs-Posten.

Tatt beslag i bil -  Vi har gjort interessante funn i 21-åringens leilighet, sier Haraldsson, som ikke vil si noe mer om saken.

21-åringens bil sto parkert utenfor skolen Kronan. Politiet har nå fraktet bilen til Göteborg for undersøkelser.

- Bilen ble hentet i natt. Så vidt jeg vet har ikke de tekniske undersøkelsene startet ennå, sier Haraldsson.

Han opplyser at 21-åringen var bevæpnet med et sverd og en flere desimeter lang kniv. Ifølge opplysninger avisa sitter på, skal det dessuten ha blitt funnet flere kniver i bilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!