FEIRER: Hæren til overgangsrådet i Libya tramper på et teppe med bilde av Muammar Kadhafi ved inngangen til Bani Walid, i mens kampene ennå foregår i byen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MARCO LONGARI
FEIRER: Hæren til overgangsrådet i Libya tramper på et teppe med bilde av Muammar Kadhafi ved inngangen til Bani Walid, i mens kampene ennå foregår i byen. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MARCO LONGARIVis mer

- Vi har full kontroll over Bani Walid

Nå har Kadhafi bare én by igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nasjonale overgangsrådet (NTC) i Libya sier i dag at deres styrker har tatt 95 prosent av Bani Walid, som var en av to av de siste byene der Muammar Kadhafi sto sterkt, skriver Al Jazeera.

Sirte, Kadhafis fødested, er nå den siste byen Kadhafis støttespillere kontrollerer.

Feiring Bani Walid ligger omtrent 170 kilometer sørøst for hovedstaden i Libya, Tripoli. Al Jazeeras korrespondenter melder om at det ennå er litt motstand i byen, men at feiringen allerede har begynt.

- Vi hører masse feiringsskudd, og de er helt ville. De vet at dette sender en veldig tydelig beskjed til pro-Kadhafi-styrkene som ennå kjemper i Sirte. Nå har de rett og slett ikke noe sted de kan dra, sa Al Jazeeras Tony Birtley.

I de siste ukene har det blitt meldt om harde kamper i Sirte, og at mange av de som var igjen der, flykter i panikk. Søndag skal kampene ha roet seg ned, men kampene fortsatte mandag.

I Sirte har styrker som er trofaste mot Kadhafi kontroll over flere bydeler, der kampene nå foregår, melder BBC.

Plyndring Beboere i Sirte forteller at overgangsrådets hær plyndrer byen, som hevn for at de bor i Kadhafis by. Talsmenn for overgangsrådets styrker sier at det ikke er dem, men frittstående gjenger som plyndrer.

SKYTER I LUFTA: I sentrum av Bani Walid feirer overgangsrådets styrker. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MARCO LONGARI
SKYTER I LUFTA: I sentrum av Bani Walid feirer overgangsrådets styrker. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MARCO LONGARI Vis mer

Det er ikke kjent hvor Muammar Kadhafi befinner seg nå, men mange tror at han befinner seg et sted i Afrika.

Ifølge The Guardian hevder noen at Kadhafi en periode oppholdt seg i Bani Walid i august. De skriver også at to av hans sønner, Saif al-Islam og Mutassim skal ha oppholdt seg på en militærbase i Bani Walid fram til tidlig i september.

TOK BYEN: Overgangsrådets styrker feirer at Kadhafi bare har en by igjen i Libya. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MARCO LONGARI
TOK BYEN: Overgangsrådets styrker feirer at Kadhafi bare har en by igjen i Libya. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MARCO LONGARI Vis mer