- Vi har gjort feil

Audun Lysbakken beklager og vil nå gjennomgå alle departementets rutiner for tilskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis man har gjort en feil skal man innrømme det, stå for det, lære av det og forsøke å gjøre det bedre neste gang. Det er det grunn til i denne saken, sier Audun Lysbakken til Dagbladet når vi møter han på hans kontor.

- Burde vært lyst ut Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren har nettopp sendt brev til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Der svarer statsråden på deres spørsmål etter Dagbladets avsløring av at han har bevilget penger til en organisasjon utgått av Sosialistisk Ungdom, Jenteforsvaret, uten å lyse ut midlene på forhånd.

- Jeg er glad for at komiteen stilte spørsmålene, fordi det har gitt meg mulighet til å gjennomgå denne saken skikkelig. Etter at jeg kom tilbake på jobb mandag etter pappaperm, har jeg brukt en god del tid på dette, sier statsråden.

Hans konklusjon er krystallklar:- Departmentet har håndtert regelverket feil på ett punkt, nemlig punktet om utlysning. Medieomtalen har bevist at flere organisasjoner kunne vært aktuelle mottakere av disse midlene, og det burde de fått muligheten til å søke om.

Audun Lysbakken og hans statssekretær Kirsti Bergstø har vært nestleder og leder av Sosialistisk Ungdom, der tilgodesette Jenteforsvaret har sitt utspring.- Når en av organisasjonene har fått penger i tillegg har utspring fra Sosialistisk Ungdom, burde vi vært ekstra påpasselige for å sikre at vi gjorde alt riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer