REAGERER: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen synes Arbeiderpartiets utspill er underlig. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REAGERER: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen synes Arbeiderpartiets utspill er underlig. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Vi har gjort mer allerede enn Ap klarte på 8 år

Ketil Solvik-Olsen (Frp) har ikke tid å vente på Arbeiderpartiet i kampen mot kabotasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonen kommer etter at Anette Trettebergstuen (Ap) gikk ut med at hun er skuffet over at regjeringen ikke følger opp sine valgløfter mot sosial dumping i transportbransjen.

Viderefører arbeidet - Jeg hadde skjønt det hvis vi hadde torpedert det arbeidet som Arbeiderpartiet hadde satt i gang, men i denne saken viderefører vi bare det som de hadde begynt, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fra FrP.

Solvik Olsen peker på det utvalget som ble opprettet i 2013 av daværende samferdselsminister Marit Arnstadet, og som hadde som oppgave å se på transportbransjen og forskjellige utfordringer knyttet til denne.

- Det er litt spesielt at Anette Trettebergstuen og Ap fremmer et forslag like før utvalget de selv satte sammen legger fram sitt resultat. Det er ikke med på å fremme saken, og Arbeiderpartiet fremstår ikke direkte som noen pådrivere for å finne en politisk løsning, sier Solvik-Olsen.

- Det er overraskende og skuffende at regjeringspartiene ikke følger opp det de selv har lovet i kampen mot kabotasje og sosial dumping i transportbransjen. Ved første korsvei løper de fra fagre valgløfter, sa Anette Trettebergstuen til Dagbladet tidligere i dag.

Solvik-Olsen mener det er spesielt at Ap etterlyser strakstiltak nå, siden de ikke klarte å gjøre noe med dette da de satt med regjeringsmakten.

Har ikke tid å vente - Det de ikke klarte å få til i løpet av åtte år, er de helt enige i like etter at de ble kastet ut av regjeringskontorene. Det er rart at de angriper saken på denne måten, men faktum er at vi ikke har tid til å vente på at Arbeiderpartiets forslag skal behandles i Stortinget. Vi er i gang med denne jobben for lenge siden, sier Solvik-Olsen.

Han har vært i Brussel og diskutert saken både med sine skandinaviske kollegaer, og andre lands samferdselsministrer.

- Vi har gjort mye med tilsyn og kontroller innenfor bransjen allerede. Jeg har 20 forskjellige tiltak på blokka. Noen av disse vil vi forsøke å gjøre noe med snart, andre av tiltakene vil måtte vente litt. De tiltakene som krever lovendringer vil naturligvis ta noe lengre tid, men jeg håper at mye av arbeidet kan være ferdig innen nyttår, sier Ketil Solvik-Olsen.

Har utrettet mer - Arbeiderpartiet har fått til to ting i løpet av sine to perioder når det gjelder transportbransjen. I løpet av den korte tiden vi har sittet i regjering har vi utrettet langt mere. Og jeg kan love at hvis vi blir sittende i åtte år skal vi få utrettet langt mere, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.