- Vi har gode nyheter om atomprogrammet

Og det betyr trolig dårlige nyheter for USA. Pressekonferanse klokka 14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Irans president Mahmoud Ahmadinejad skal i dag offentliggjøre nytt om landets omstridte atomprogram.

- Presidenten vil offentliggjøre gode nyheter om atomprogrammet for journalister fra iranske og utenlandske medier i dag, skriver det statlige nyhetsbyrået Fars News Agency.

Nyheten skal slippes når presidenten sammen med en rekke høytstående tjenestemenn besøker atomanlegget Natanz 200 kilometer sør for Teheran i dag, cirka klokken 14 norsk tid, melder Reuters.

Myndighetene i landet har vært tause om hvilke nyheter som skal offentliggjøres, men den iranske avisen Jam-e Jam skriver at presidenten vil offentliggjøre installasjon og oppstart av 3000 sentrifuger og injisering av uranhexafluorid-gass.

Fra tidligere har anlegget 350 prøvesentrifuger på Natanz. Sentrifugene brukes til å anrike uran, og uranhexafluorid-gassen mates inn i sentrifugene.

Iran har nektet å rette seg etter pålegget fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om å stanse anrikingen av uran. Landet insisterer på at atomprogrammet kun har fredelige mål.

IAEA sier de trenger mer informasjon om atomprogrammet før de kan anta at de kun har fredelige hensikter, og FNs sikkerhetsråd har iverksatt sanksjoner mot landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer