- Vi har gode nyheter om atomprogrammet

Og det betyr trolig dårlige nyheter for USA. Pressekonferanse klokka 14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans president Mahmoud Ahmadinejad skal i dag offentliggjøre nytt om landets omstridte atomprogram.

- Presidenten vil offentliggjøre gode nyheter om atomprogrammet for journalister fra iranske og utenlandske medier i dag, skriver det statlige nyhetsbyrået Fars News Agency.

Nyheten skal slippes når presidenten sammen med en rekke høytstående tjenestemenn besøker atomanlegget Natanz 200 kilometer sør for Teheran i dag, cirka klokken 14 norsk tid, melder Reuters.

Myndighetene i landet har vært tause om hvilke nyheter som skal offentliggjøres, men den iranske avisen Jam-e Jam skriver at presidenten vil offentliggjøre installasjon og oppstart av 3000 sentrifuger og injisering av uranhexafluorid-gass.

Fra tidligere har anlegget 350 prøvesentrifuger på Natanz. Sentrifugene brukes til å anrike uran, og uranhexafluorid-gassen mates inn i sentrifugene.

Iran har nektet å rette seg etter pålegget fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) om å stanse anrikingen av uran. Landet insisterer på at atomprogrammet kun har fredelige mål.

IAEA sier de trenger mer informasjon om atomprogrammet før de kan anta at de kun har fredelige hensikter, og FNs sikkerhetsråd har iverksatt sanksjoner mot landet.

Som tilsvar har Iran begrenset samarbeidet med IAEA, og trukket seg fra tidligere avtaler om å la byrået få innsyn i atomprogrammet.

NATANZ: 
Irans president Mahmoud Ahmadinejad legger fram nytt om Irans atomprogram på en pressekonferanse på atomanlegget Natanz i dag. Foto: Scanpix/Ap Photo/DigitalGlobe
NATANZ: Irans president Mahmoud Ahmadinejad legger fram nytt om Irans atomprogram på en pressekonferanse på atomanlegget Natanz i dag. Foto: Scanpix/Ap Photo/DigitalGlobe Vis mer
IRANS PRESIDENT: Irans president Mahmoud Ahmadinejad skal i dag offentliggjøre nytt om landets atomprogram.