ERNA OM #METOO

- Vi har hatt episoder i Høyre også

Statsministeren avviser at høsten 2017 har vært en lang rekke nederlag, men føler seg ikke sikker på at Venstre går inn i regjering.

DIREKTE: Statsminister Erna Solberg (H) holder sin halvårlige pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Oslo tirsdag. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erna Solberg leder Statsministerens halvårlige pressekonferanse i dag, og fortalte der at også Høyre har hatt tilfeller av seksuell trakassering.

- Vi har hatt episoder i Høyre der tillitsvalgte har sendt SMS-er til yngre personer som har vært av en slik karakter at de personene ikke lenger er tillitsvalgte i Høyre, sier Solberg.

Statsministeren ønsket ikke å kommentere SMS-saken i Arbeiderpartiet.

- Jeg kan bare snakke for Høyre. Og i Høyre har vi sagt at alle har et ledelsesansvar og sagt det skal alltid skal være rom for å si i fra.

Arbeiderpartiets fall

Statsministeren tok seg tid til å hylle det borgerlige samarbeidet og komme med spark i retning Arbeiderpartiet, som hun mener har mistet sitt grep over norsk politikk.

- Arbeiderpartiets hegemoni over velgerne var egentlig over på 80-tallet, sier Solberg.

Om seks måneder er Solberg-regjeringen den lengstlevende Høyre-regjeringen på over 30 år. Solberg sier regjeringen har fått sitte lenge fordi alle fire partier har tjent på kompromisser og samarbeid.

- Ap vant likevel regjeringsmakt flere ganger etter 80-tallet, først og fremst fordi partiene på borgerlig siden snakket så dårlig sammen. Men tiden da Arbeiderpartiet enkelt kan vinne valg, er forbi. Vi får nå til å samarbeide på borgerlig side fordi alle fire partiene ser at de får gjennomslag for sin politikk, sier Solberg.

Selv om KrF har valgt å stå utenfor en borgerlig regjering, forventer Erna Solberg at de fire partiene skal fortsette å styre Norge sammen.

- Jeg er trygg på at Høyre, Frp, KrF og Venstre skal finne løsninger de neste fire årene, rett og slett fordi resultatene for alle fire har vært så gode de siste fire åra, fortsetter Solberg.

Der valgseieren i 2013 var som forventet, var det mer overraskende at Erna Solberg skulle vinne i år. Derfor smakte også 2017-seieren best, sier Solberg.

- Det føles godt å vinne et valg fra opposisjon, men det føltes enda bedre å vinne et valg som statsminister. Det betyr at man befolkningen synes du har gjort en god jobb, sier Solberg.

- Politikken avgjorde

Statsministeren viser til at ledigheten i Norge går ned, i takt med helsekøer og vedlikeholdsetterslep på vei og bane. Statsministeren sier videre at regjeringen vant gjenvalg fordi den håndterte både oljeprisfallet og migrasjonskrisen på en god måte.

- Det var politikken avgjorde valget i høst. Samlet har regjeringspartiene størst troverdighet i sakene som folk er mest opptatt av. Det er fordi vi har levert resultater over tid, sa Solberg.

Den største kamelen

Hun er klar på at lærernormen er den største kamelen hun og Høyre har måttet svelge.

- Personlig mener jeg den største kamelen vi har svelget, er lærernormen. Den kom som kjent ikke fordi vi fikk flertall mot oss, men fordi vi dannet flertall for et budsjettforlik.

Statsminister Solberg insisterer også på at det ikke er sikkert at Venstre faktisk går inn i regjeringen når Høyre, Frp og Venstre møtes til regjeringsforhandlinger like over nyttår.

- Det er ikke slik at jeg forventer at Venstre går inn i regjering. Det blir harde forhandlinger, sier Solberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer