- Vi har hatt liknende terrortrusler som Norge hadde i sommer uten at vi sa fra

Kan ikke gjøre det for ofte, sier sjef i det svenske sikkerhetspolitiet.

I BEREDSKAP: Det ble slått kraftig alarm i sommer, da PST og justisministeren gikk ut og advarte mot en mulig nært forestående terrorhandling. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I BEREDSKAP: Det ble slått kraftig alarm i sommer, da PST og justisministeren gikk ut og advarte mot en mulig nært forestående terrorhandling. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Kassmann, operativ sjef i Säpo, det svenske sikkerhetspolitiet, sier i dag til Aftonbladet at de har hatt liknende trusler mot seg, som planene som utløste den massive terroralarmen i Norge i sommer. Men de sa ingenting til offentligheten.

- Vi har hatt situasjoner med konkrete terrorplaner der vi kunne ha gjort det samme, men der vi ikke har valgt å gå ut offentlig. Men det er definitivt et alternativt, selv om man ikke kan gjøre det for ofte, sier han til avisa. Vil ikke skape uro Han avslører samtidig at de har avverget to konkrete angrep mot Sverige, hvor «militante islamister» ifølge Kassmann hadde langt framskredne planer.

- Vi har ikke fortalt om det tidligere. Målet vårt er å unngå at noe skjer. Vi vil egentlig ikke at det skal nå offentligheten. Vi vil ikke skape unødvendig uro, sier han til Aftonbladet.

Säpo sier de to angrepene ble stoppet på bakgrunn av egne etterretningsopplysninger, og at de som stod bak var voldelige islamister bosatt i landet. De vil ikke si hvilke mål som skulle rammes.

- Trusselbildet mot Sverige er høyere enn visse andre europeiske land. En årsak er Sveriges militære engasjement i land som Afghanistan. En annen er Lars Vilks tegning, sier Kassmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer